Poriadne divoká predvolebná kampaň v USA: Donald Trump zverejnil video, ktoré vytočilo demokratov do nepríčetnosti

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Demokratov a republikánov čaká ďalší politický zápas. Rozhodne sa o tom, či si Trump udrží v zákonodarnom zbore väčšinu alebo nie. Prezident vie, že hrá o veľa, a vytiahol kartu, s ktorou operuje pravidelne. Varuje pred migráciou z Mexika a ďalších krajín. K hraniciam USA teraz zo Strednej Ameriky mieri karavána, ktorú tvorí asi tritisíc utečencov, a Trump nariadil armáde, aby strážila hranice.

    Ak sa stane, že členovia karavány dôjdu až k hraniciam USA a začnú na príslušníkov bezpečnostných zložiek hádzať kamene, majú to policajti a vojaci chápať ako útok strelnou zbraňou a sami môžu zvážiť, či odpovedia streľbou.

    „Ak chcú hádzať na naše ozbrojené sily kamene, ozbrojené sily adekvátne odpovedia. Povedal som bezpečnostným zložkám, aby zvážili použitie pušiek,“ uviedol Trump. Jeho slová priniesla agentúra Reuters.

    Ľudskoprávne organizácie za to Trumpa hlasno kritizujú. Na prezidentovi však nenechávajú suchú nitku aj z iných dôvodov.

    Na svojom účte na sociálnej sieti Twitter uverejnil Trump video zo súdneho procesu s Mexičanom, ktorý stál pred súdom preto, že údajne zabil dvoch kalifornských policajtov. Trump navyše naznačil, že demokrati nesú spoluvinu na tom, že sa Mexičan mohol dostať do krajiny a neskôr tam zavraždiť dvoch strážcov zákona.

    „To, čo demokrati robia našej krajine, je poburujúce! Hlasujte za republikánov!“ napísal Trump k videu.

     

     

    Zdroj: Twitter / Donald J. Trump

    - Reklama -