Trump zrušil tlačovú konferenciu na summite G20. Mal na to dôvod

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Týmto krokom chcel Trump vyjadriť úctu zosnulému 41. prezidentovi USA Georgeovi Bushovi staršiemu, ktorý zomrel v piatok vo veku 94 rokov. “Z rešpektu k rodine Bushovcov a k bývalému prezidentovi Georgeovi H. W. Bushovi tlačovú konferenciu zorganizujeme až po jeho pohrebe,” napísal Donald Trump na svojom obľúbenom Twitteri.

    Prezident USA hovorí o veľkých úspechoch v súvislosti so samitom G20

    Zároveň zdôraznil, že sa teší na stretnutie so zástupcami médií, aby ich mohol poinformovať o “veľkýh úspechoch”, ktoré dosiahol v rokovaniach s lídrami viacerých krajín G20. Trump mal v sobotu absolvovať v Buenos Aires schôdzky s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom a čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Potom má odletieť naspäť do Washingtonu. 

    Šéf Bieleho domu neprišiel na pohreb manželky Georgea H. W. Busha

    Trumpova hovorkyňa už predtým informovala, že sa prezident zúčastní na štátnom pohrebe zosnulého Georgea Busha. “Pripravuje sa štátny pohreb, ktorý prebehne so všetkými poctami. Prezident vyhlási stredu 5. decembra za Národný deň smútku. On a prvá dáma sa zúčastnia na pohrebných obradoch v Národnej katedrále v hlavnom meste Washington,” uviedla Trumpova hovorkyňa. Súčasný šéf Bieleho domu neprišiel na pohreb manželky Georgea H. W. Busha Barbary, ktorá zomrela v apríli tohto roku. Na pohrebných obradoch v texaskom Houstone bola vtedy prítomná len prvá dáma Melania Trumpová. 


     

    - Reklama -