Americké vlajky budú 30 dní na pol žrde na počesť zosnulého exprezidenta Busha

    0
    Vlajka USA - ilustračná snímka (Autor: TASR)

     V deklarácii, ktorú podpísal, Trump vyzval Američanov, aby sa v tento deň zhromaždili na bohoslužobných miestach a vzdali poslednú poctu zosnulému 41. prezidentovi USA Georgeovi H. W. Bushovi. “Pozývam ľudí z celého sveta, ktorí zdieľajú náš zármutok, aby sa pridali k našej pietnej spomienke,” uviedol Trump.

    Prezident tlmočil svoju úprimnú sústrasť rodine Bushovcov, konkrétne synom zosnulého: exprezidentovi Georgeovi W. Bushovi (mladšiemu) a bývalému guvernérovi Floridy Jebovi Bushovi”. Nebožtíka pritom označil za “človeka vysokých kvalít”. Trump predtým v reakcii na správu o Bushovom úmrtí zrušil svoju plánovanú tlačovú konferenciu, ktorá sa mala uskutočniť v rámci summitu G20 v argentínskom Buenos Aires.

    Trumpova hovorkyňa zároveň informovala, že sa pripravuje štátny pohreb zosnulého exprezidenta, ktorý prebehne so všetkými poctami. Prezident sa s prvou dámou Melaniou zúčastní na pohrebných obradoch v Národnej katedrále v hlavnom meste Washington. Donald Trump neprišiel na pohreb manželky Georgea H. W. Busha Barbary, ktorá zomrela v apríli tohto roku. Na pohrebných obradoch v texaskom Houstone bola vtedy prítomná len Melania Trumpová. 

    - Reklama -