Vyšetrovatelia v štyroch európskych krajinách zasahujú proti talianskej ‘Ndranghete

    0
    Nemeckí policajti počas razie proti členom talianskej mafiánskej organizácie 'Ndrangheta v kaviarni v Duisburgu Foto: TASR

    V Nemecku došlo k zásahom v Severnom Porýní-Vestfálsku a Bavorsku. Aktivity vyšetrovateľov sa sústredili na prvú zo zmienených spolkových krajín, uviedla hovorkyňa BKA s tým, že razie momentálne stále pokračujú, informovala agentúra DPA. Podľa denníka Bild prehľadali v Nemecku celkovo viac než 100 objektov, medzi nimi aj pizzerie. Zatiaľ nie je jasné, koľko podozrivých zadržali a kde presne sa prehliadky konali. Podľa agentúry ANSA však razie prebehli aj v Južnej Amerike.

    Medzinárodnú akciu koordinoval európsky justičný orgán Eurojust, ktorý poskytne informácie o tomto vyšetrovaní na poludnie v Haagu. Nemecký úrad BKA avizoval zverejnenie bližších podrobností na popoludnie (15.00 h). Kalábrijská 'Ndrangheta je v súčasnosti považovaná za najsilnejšiu z talianskych mafiánskych organizácií. Má dominantné postavenie pri pašovaní drog do Európy a je aktívna aj v Nemecku, približuje DPA.

    - Reklama -