V Nemecku môžete vysloviť akýkoľvek názor, len potom musíte počítať s reakciou… Prostoreký nemecký športovec spôsobil doma kauzu

    0
    Nemecká vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Deliaca čiara medzi cielenou provokáciou a totálnou hlúposťou je často veľmi tenká, začína svoj komentár Louis Richter. Stačí sa vraj pozrieť na vyjadrenie Stefana Kretzschmara o slobode slova všeobecne a v športe zvlášť. „V tejto krajine sloboda slova v pravom zmysle slova neexistuje. My športovci musíme vždy počítať s dosahmi toho, čo hovoríme, na nášho zamestnávateľa alebo na reklamných partnerov,“ poznamenal hádzanár. Športovec si musí dávať pozor na ústa napríklad v prípade, že má na utečeneckú krízu trochu iný názor, ako je ten mainstreamový.

    Louis Richter k tomu dodal, že hádzanár rád provokuje, aby strhol pozornosť na seba a na svoj šport. Ale to nemení nič na tom, že vyslovil falošný a nebezpečný názor. Komentátor to tak vidí.

    Richter je presvedčený, že športovci môžu vyjadrovať svoje politické názory, dokonca by ich mali vyjadrovať, pretože verejnosť môže zaujímať, čo si ich športové ikony myslia. Napríklad Christian Streich, tréner futbalového klubu bundesligy SC Freiburg, opakovane vyzýva na toleranciu a vystupuje proti rasizmu. Národný basketbalový tím pred časom zverejnil video, v ktorom ukazuje „farebné Nemecko“.

    Kretzschmar svojím vyhlásením podľa komentátora v podstate vystúpil proti tým, ktorí vyslovujú tolerantné názory, a naznačil, že niečo také sa vlastne nesmie. Smie, len treba počítať s tým, že vaše vyhlásenie vyvolá reakcie. „Každý človek si môže vytvoriť názor a vysloviť ho. Takto to chodí v tejto krajine. Našťastie,“ uzavrel komentátor.

    Celý text si môžete v nemčine prečítať TU.

    - Reklama -