Exminister obrany opäť pod drobnohľadom polície! Hahaha, už je to tu, reaguje liberál

    0
    Ešte ako ministri: Ľubomír Galko a Juraj Miškov (vpravo) počas rokovania vlády SR v Bratislave na archívnej snímke z 24. augusta 2011. (Autor: TASR)

    V kauze, o ktorej aktuálne informuje portál pluska.plus7dni.sk, však Galko nefiguruje sám – jej súčasťou boli aj piati bývalí príslušníci Vojenského obranného spravodajstva, ktorí už čelia obžalobe. Po novom majú v prípade vyšetrovať aj samotného Ľubomíra Galka, ktorého pre možné zneužívanie Vojenského obranného spravodajstva v prospech SaS mala riešiť aj NR SR. Bolo to v minulom roku, keď sa prevalilo, že má onkologické ochorenie, ku ktorému sa následne priznal. Konkrétne išlo o rakovinu hrubého čreva, pričom Erik Tomáš vtedy odporučil svojim kolegom – poslancom, aby rokovanie o danom bode odložili na neurčito, čo sa aj stalo.

    V súčasnosti orgány činné v trestnom konaní Galka podozrievajú, že mohol nepovolanej osobe vyzradiť utajované informácie aj napriek tomu, že mu to ako ministrovi obrany zakazoval zákon. Údajne ho z odpočúvania mal usvedčiť jeho kolega a bývalý minister hospodárstva za Radičovej vlády Juraj Miškov. Ten zo strany už dávnejšie odišiel a mal na súde vypovedať ako svedok, spolu so Silviou Horváthovou, ktorá v kauze vystupuje ako poškodená a bola Miškovova podriadená na rezorte hospodárstva. Od ministerstva obrany požadovala vysoké odškodné niekoľko stotisíc eur, pretože mala byť jednou z tých, ktorých vojenskí tajní odpočúvali. Horváthovej to mal povedať Miškov po tom, ako mu Galko mal ukázať zoznam odpočúvaných osôb, pričom tam videl meno svojej podriadenej. Samotný Galko sa pozastavuje nad tým, že prípad sa v súčasnosti otvoril už tretíkrát, čo považuje za nonsens. Predtým sa prípadom zaoberala krajská a okresná polícia, ktoré konanie zastavili, pričom sa s ich záverom stotožnil aj krajský prokurátor.

    Generálna prokuratúra to otvorila po roku po tretíkrát, a to je nonsens. Podľa mojich informácií je za touto aktuálnou iniciatívou námestník generálneho prokurátora Šufliarsky. Nedal by som ruku do ohňa, že to tak nie je, keby niekto tvrdil, že sa týmto spôsobom snaží odvrátiť pozornosť od Kočnera, ktorý potápa Smer  SD a jeho samotného, keďže patril do okruhu ľudí z prokuratúry, s ktorými sa Kočner stretával,“ uviedol Galko rozčúlene. Následne dodal: „Vyťahovať stále dookola kauzu, ktorú už sama prokuratúra a aj polícia v prípade mojej osoby dala dvakrát ad acta, nie je nič iné len štátna šikana a zastrašovanie.“

    Galko v piatok 25. januára 2018 celú situáciu obšírne komentoval v statuse na svojom facebookovom profile, ktorý začína vetou: „Hahaha, už je to tu.”

    - Reklama -