Kiska sa pustil do Smeru! Pri ostrej kritike nepriamo narážal aj na kauzu ´maznák´

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)

    “Po zmene policajného prezidenta sa vyšetrovanie významne pohlo dopredu. Prácu poctivých vyšetrovateľov a prokurátorov však naďalej kazí množstvo nezodpovedaných otázok z minulosti aj nových podozrení. Ľudia si zaslúžia jasné odpovede a dôveryhodné vysvetlenia,” konštatuje Kiska. Tie by mali podľa neho prísť od politikov, prokuratúry, vedenia rezortu vnútra i policajnej inšpekcie. “Prvým krokom na ceste k dôvere je začať hovoriť poctivo a priamo,” zdôraznil Kiska.

    Vo svojom vyjadrení k aktuálnej situácii na Slovensku naráža na medializovanie kontaktov predstaviteľov štátu s mafiou, podozrenia o príkaze bývalého policajného šéfa preverovať zavraždeného investigatívneho novinára. “V situácii, keď predstavitelia štátu klamú, je ich usvedčovanie z klamstiev verejným záujmom. Preto nestačí pokrytecky sa rozčuľovať nad únikmi informácií z vyšetrovacích spisov a pripisovať ich spravodajským hrám,” upozornil prezident.

    Pripomenul, že už vlani vo svojej správe o stave republiky vyzval vedenie rezortu vnútra, aby urobilo a vo vhodnej forme zverejnilo hodnotenie dovtedajšieho priebehu vyšetrovania dvojnásobnej vraždy a vysvetlilo chyby.

    - Reklama -