Pellegrini odmieta, že sa nepodarilo pretlačiť projekt 8×8

    0
    Peter Pellegrini (Autor: TASR)

    “Na bezpečnostnej rade sme otvorili projekt predĺženia ochrany vzdušného priestoru terajšími Migmi a zároveň sme sa dohodli, že nebudeme ešte rokovať o nákupe obrnených transportérov 8×8, pretože ešte treba doladiť všetky stanoviská,” ozrejmil. Projekt chcú ešte prerokovať aj na koaličnej rade. Ak sa ukáže, že môžeme mať dobrý produkt za dobrú cenu, netreba z toho podľa neho robiť politiku.

    Na otázky v oblasti zabezpečenia vzdušného priestoru odpovedal, že sme si opäť “nechali vnútiť tému, ktorú niekto vymyslel a nám ju vložil na stôl”. To, že sa zabezpečí údržba lietadiel, ktoré sú vlastníctvom slovenskej armády, považuje za logické. Doplnil, že požiadali rezort obrany o spresnenie analýzy možností.

    Ak výsledky analýz rezortu obrany preukážu, že je tu aj lacnejšie riešenie, ktoré podľa neho neohrozí napríklad zamestnanosť na Sliači, pristúpia k nemu. “Budeme sa rozhodovať na základe faktov,” zdôraznil s tým, že sa treba pýtať odborníkov, nie politikov.

    Rusko podľa neho nie je definované ako hrozba pri predĺžení abonentskej zmluvy a údržbe lietadiel Migov. Myslí si, že ešte bude priestor rokovať s koaličnými partnermi v bezpečnostnej rade, a dúfa, že sa podarí túto otázku vyriešiť ešte v tomto volebnom období.

    - Reklama -