Aktivista Peszynski „onálepkoval“ Markétu Šichtařovú. Ekonómka mu to takto drsne vrátila

    0
    Aktivista Tomasz Peszynski na Roma Pride 2018 (Autor: Vít Hassan)

    Tomasz Peszynski sa zúčastňuje mnohých verejných akcií konaných na podporu Európskej únie. Peszynski tiež opakovane upozorňuje na ruské dezinformácie šíriace sa českým verejným priestorom. Za dezinformátora označil napríklad spisovateľa a publicistu Ondřeja Neffa. Teraz Peszynski označil za dezinformátorku aj ekonómku Markétu Šichtařovú.

    „Všimli ste si, ako sa dezinformátori pomaly sťahujú do rozhlasu? Najprv Neff, teraz Šichtařová. Kto bude nabudúce?“ spýtal sa Peszynski na sociálnej sieti Facebook.

    Markéta Šichtařová sa na tom istom mieste aktivistovi vysmiala. Podľa svojich vlastných slov je hrdá na to, že dokázala vytočiť človeka, ako je Peszynski. V slobodnej spoločnosti totiž býva zvykom označovať ľudí s iným názorom za oponentov. Ale tam, kde hrozí nástup diktatúry, sa oponenti označujú za dezinformátorov.

    Ekonómka napísala: „Ruský šváb, Putinova milenka, dezinformátorka a piata kolóna Šichtařová s hrdosťou hlási, že zase niekomu pohla žlčou, a informuje, že bývali časy, v ktorých v prípade názorového nesúhlasu bol dotyčný označený za ,názorového oponenta‘. Dnes je dotyčný označený za ,dezinformátora‘ a umlčovaný. Takto sa začína každá diktatúra. (Aké typické, že príslušný profil je zahalený do európskych hviezdičiek.)“

    Zdroj: Facebook/Marketa Sichtarova

    - Reklama -