Na Súmračnej sa rozhodli urobiť z eurokomisára tancujúceho smeráka, komentuje Maďarič

    0
    Marek Maďarič (Autor: TASR)

    Podľa Maďariča by bol Maroš Šefčovič solídnym prezidentom. Dopláca však nielen na to, že ho navrhol Smer, ale aj pomýlenou stratégiou, „že ak bude frázovito hovoriť, ako má Slovensko vyzerať o dvadsať rokov a obíde problémy prítomnosti, že ho ľudia prijmú ako vizionára zmeny a šíriteľa zmieru“.

    Lepšia budúcnosť však znamená pomenovať problémy súčasnosti, ktoré Šefčovič nevie alebo nechce vysvetľovať, dobrovoľne si ich naložil na plecia a tí, ktorí ho nominovali na prezidenta, dodnes nepochopili vraždu novinára a jej kontext ako zlomový bod našej politiky, komentuje Maďarič.

    „Na Súmračnej sa rozhodli urobiť z eurokomisára tancujúceho smeráka a výsledkom je ani ryba, ani rak,“ hodnotí bývalý minister kultúry a dodáva, že mu k sympatiám voličov nepomohla ani medvedia služba premiéra Pellegriniho, ktorý ho chytrácky podporil v príhovore pred moratóriom a „výhovorky, že predsa nikoho nemenoval, boli len dovŕšením známeho prístupu, že ak mi to nemôžete dokázať, tak sa skutok nestal“. Inými slovami nahnevanosť Fica, záchvaty Danka, krikľúnstvo Matoviča, arogancia Sulíka, dvojtvárnosť Pellegriniho, hulvátstvo Harabina a silovosť Kotlebu otvorili pokojnej Zuzane Čaputovej cestu do prezidentského paláca.

    Maďarič na záver dodáva, že prezidentské voľby budú povzbudením pre Progresívne Slovensko, ale aj pre Kotlebovu ĽS NS a ďalšie novovznikajúce strany. „Stačilo by si možno povšimnúť, že zagratulovať svojmu súperovi k postupu do druhého kola nie je slabosť,“ uzatvára Marek Maďarič v komentári pre SME.

     

    - Reklama -