Nad Tatrou sa blýska na lepšie časy! Tomáš Klus a Aňa Geislerová jasajú nad Čaputovou

    0
    Zuzana Čaputová (Autor: TASR)

    Ako informuje server irozhlas.cz, voliť prišlo 1 847 417 voličov, čo nie je ani 42 % všetkých oprávnených voličov. Čo sa týka účasti, ide o najhoršie druhé kolo od zavedenia priamej voľby. Čaputovú volili prevažne ľudia v mestách a na západe Slovenska, najmä v Bratislavskom kraji, kde zvíťazila nad Šefčovičom výsledkom 73 % hlasov. Maroš Šefčovič zvíťazil len v Prešovskom kraji, a to tesným výsledkom 51,03 %. Server podotýka, že sčítanie bolo tentoraz kratšie, pretože jednak bolo menej kandidátov, jednak sa nenašiel žiadny opilec, ktorý by ukradol urnu a jej obsah vysypal na ulici, ako sa to stalo v prvom kole.

    Zvolenie Čaputovej urobilo obrovskú radosť českým umelcom. Napríklad spevákovi Tomášovi Klusovi, ktorý svoje potešenie vyjadril na Facebooku. „Slovensko včera vyhralo svoje voľby!“ napísal. „Počuť z politických úst slovo súcit je hotový zázrak. Nad Tatrou sa blýska na lepšie časy,“ poznamenal okrem iného Klus.

    Zdroj: Facebook / Tomáš Klus

    Ani herečka Aňa Geislerová neskrývala sympatie k prvej slovenskej prezidentke: „Toto naozaj dáva nádej. Poďme veriť, že si to tiež zaslúžime. Ja verím!“

    Zdroj: Facebook / Ana Geislerová

     

    - Reklama -