Raši ukázal na človeka, ktorý je za vzburou v Smere: Toto nepatrí do médií

    0
    Richard Raši prichádza na 131. schôdzu vlády SR 5. decembra 2018 v Bratislave. (Autor: TASR)

    Situáciu s preferenciami a výsledkom eurovolieb si v strane podľa jeho slov uvedomujú a diskutujú o tom.

    “V strane Smer-SD si uvedomujeme klesajúce preferencie a nie sme spokojní ani s výsledkom eurovolieb. Aj preto intenzívne diskutujeme na viacerých úrovniach, ako sa brániť tlaku na našu stranu. Táto diskusia však patrí na stranícku pôdu a nie do médií,” doplnil vo svojom stanovisku Raši.

    Výzvu nespokojní členovia Smeru-SD zaslali predsedníctvu listom. TASR to potvrdila jedna z iniciátorov výzvy Monika Smolková.

    “Výzva išla predsedníctvu. Je to vnútrostranícka záležitosť a očakávame, ako sa k nej vyjadrí vedenie,” povedala Smolková.

    Iniciátori výzvy chcú mimoriadny snem, kde by situáciu riešili. Smolková sa k tomu bližšie nateraz vyjadrovať nechce. Iniciátori výzvy žiadajú mimoriadny snem strany.

    Smer-SD prehral sobotné (25. 5.) eurovoľby, obsadil druhú priečku za koalíciou Progresívne Slovensko – Spolu. Získal 15,72 percenta hlasov. V prieskumoch verejnej mienky sa pohybuje na úrovni približne 19 percent.

    Viacerí členovia v strane nie sú s klesajúcimi preferenciami spokojní a uvedomujú si potrebu zmeny. Oslovení členovia vedenia sa k výzve a situácii nateraz nevyjadrili.

    - Reklama -