Robí český komunista Česku hanbu? Niektorí poslanci sa odmietli dištancovať od jeho cesty do Donecka

    0
    Na snímke minister zahraničných vecí Českej republiky Tomáš Petříček (Autor: TASR)

    Česko neuznáva existenciu DĽR a konanie Ondráčka tak ide proti oficiálnej politike vlády. Jeho cestu a “oficiálne” prijatie už skôr odsúdil český minister zahraničných vecí Tomáš Petříček (ČSSD) s tým, že Ondráček robí Česku hanbu.

    Po utorkovom hlasovaní, keď sa časť poslancov z ČSSD odmietla od návštevy dištancovať, reagoval pre Novinky.cz slovami: “Neteší ma to a kolegov nechápem.”

    Šéf poslancov zo strany TOP 09 Miroslav Kalousek na utorkovej schôdzi Snemovne navrhol, aby sa dolná komora parlamentu od Ondráčkovej cesty dištancovala. Jeho návrh v hlasovaní neprešiel o jediný hlas.

    Poslanci vládnych politických síl – ANO a ČSSD – sa totiž väčšinou zdržali a komunisti hlasovali proti. Kalousek povedal, že Ondráček na návšteve v neuznanej DĽR prijímal pocty oficiálnej štátnej návštevy od neexistujúceho štátu.

    “Poslanci ANO, ČSSD a KSČM sa od návštevy dištancovať nechceli. Aj to je informácia,” komentoval výsledok hlasovania.

    Na Twitteri sa 15. mája objavil videozáznam zachytávajúci predstaviteľa samozvanej DĽR Denisa Pušilina, ako na červenom koberci víta českého poslanca Ondráčka, po ktorého príchode znie česká hymna.

    Poslanec sa navyše priviezol v aute s českými vlajočkami.

    - Reklama -