Potvrdené. Nové mená Kiskovej strany, z OĽaNO sa zatiaľ nehrnú

    0
    Andrej Kiska (Autor: TASR)
    Juraj Šeliga potvrdil to, čo sa šuškalo od čias protestov ZSS a stiahnutia požiadavky predčasných volieb – že zrejme skončí v plánovanej strane Andreja Kisku, hoci sám takéto “konšpirácie” odmieta.

    Na vstup Šeligu ku Kiskovi reagoval hneď poslanec Smeru – SD Erik Tomáš, ktorý svoje pochybnosti, že za iniciatívou Za slušné Slovensko bola od začiatku politika, hneď zhrnul na sociálnej sieti.

    Zdroj: Facebook/Juraj Šeliga

    „Nechcem sa vykrúcať alebo vás nejako zavádzať, preto som poprosil Andreja Kisku, aby som ešte pred 17. júnom mohol takto verejne povedať, že sme sa dohodli na spolupráci pri budovaní novej strany,” napísal na sociálnej sieti a doplnil tak svoje rozhodnutie spred troch dní.

    Dodal, že Andrej Kiska si váži jeho úprimnosť a že tomu rozumie,” doplnil Šeliga.

    Vo svojom facebookovom statuse ďalej vysvetľuje, prečo vstupuje práve do strany Andreja Kisku: „Presvedčil ma svojimi piatimi rokmi v prezidentskom úrade. Tým, ako sa vždy snažil stáť na strane ľudí. Tým, ako zápasil proti korupcii a rozkrádaniu štátu.

    Tým, ako sa nezľakol nátlaku a vydierania. Myslím, že ľudia to vidia tiež, koniec koncov je to dlhodobo najdôveryhodnejší politik na Slovensku.“

    Uvádza, že ho od vstupu do politiky s Kiskom viacerí priatelia odhovárali: „…pretože všetci budú konšpirovať o tom, ako sme boli dávno dohodnutí a ako to všetko, čo som robil, bola len kamufláž.“

    Dodáva, že prvýkrát sa s prezidentom vážne rozprávali o politickej spolupráci asi pred mesiacom. „Úprimne som to povedal aj Andrejovi, že nechcem poškodiť ani jemu, ani iniciatíve.

    On mi povedal: Juraj, ale my obaja vieme, že sme sa na ničom nedohodli a že pravda je na našej strane. Klamstvám a konšpiráciam nemôžeme ustupovať. Tie vždy boli a budú.“ Napísal Šeliga vo svojom profile.

    Na záver uviedol, že sa plánuje venovať boju proti korupcii a rozkrádaniu štátu.

     

    „Ide to toho“ aj starosta Spišského Hrhova

    Podľa denníka aktuality.sk súčasťou novovznikajúcej Kiskovej strany bude aj starosta Spišského Hrhova Vladimír Ledecký. Chce sa sústrediť na regióny a rómske témy.

    Zdroj: Facebook/Je nás viac

    „Kým sa nám, v Spišskom Hrhove žije dobre, východ Slovenska sa vyľudňuje. S ním aj ďalšie regióny. Pred rómskou témou dávajú politici hlavu do piesku, kým rómska populácia rastie a nenachádza cestu von z osád a chudoby. Pomoc regiónom riešia od stola ľudia v Bratislave a nemajú šajnu, čo naše regióny skutočne sužuje.

    Nevidia príbehy rodín, kde obaja rodičia opatrujú seniorov v Rakúsku, lebo závod, kde celý život pracovali, zavreli. Nevidia ani poľnohospodárov. Nevidia, lebo sú ďaleko od života v malých mestách a dedinách, ktorý, paradoxne, tvorí najväčšiu časť Slovenska,“ napísal Ledecký na sociálnej sieti v profile Je nás viac.

    „Zo skúseností z obce viem, že keby sme posledných 20 rokov iba frflali a nevzali veci do vlastných rúk, nezačali to kúsok po kúsku meniť, dnes o nás v New York Times nepíšu. Preto je treba začať. A ja chcem pomôcť. Rád odovzdám svoje dlhoročné skúsenosti a vyskúšané riešenia pomoci regiónom.

    Rád prispejem k tomu, aby sa veci pohli vpred,“ hovorí o svojich plánoch starosta Spišského Hrhova a dodáva, že sa pridajú „aj ďalší moji spolupracovníci a kolegovia zo samospráv“.

    Remišová stále s otáznikom

    Podľa aktuality.sk sa stále špekuluje, že by stranu Andreja Kisku mohli posilniť aj súčasní poslanci. Gábor Grendel však potvrdil, že nezradí dôveru OĽaNO a v hnutí zostáva.

    Špekuluje sa aj o Veronike Remišovej, no tá zatiaľ nepotvrdila, či v hnutí Igora Matoviča zotrvá.

    „O riešení problémov Slovenska sa, prirodzene, rozprávam aj s inými politikmi vrátane pána prezidenta, pretože ak chceme Slovensko očistiť od korupcie, posunúť ho dopredu v dôležitých oblastiach, bez spoločného úsilia sa nám to nepodarí.

    Konečné rozhodnutie som však neurobila,” reagovala pre aktuality.sk.

     

    - Reklama -