PS a Spolu sa dohodli: Na piatkovú tlačovku pozvali hosťa, asi tušíte koho. Dal im ´košom´

    0
    Na snímke zľava predseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban a predseda SPOLU - občianskej demokracie (OD) Miroslav Beblavý (Autor: TASR)

    Mimoparlamentné strany Spolu a Progresívne Slovensko pôjdu do parlamentných volieb spoločne. O vzájomnej dohode informoval v stredu predseda Spolu a nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR Miroslav Beblavý na sociálnej sieti.

    “Našou zodpovednosťou je spolupracovať, lebo len tak budeme schopní vyhrať voľby pred Smerom-SD. A získať poverenie zostaviť novú vládu, ktorá prinesie zmenu,” uviedol. Doplnil, že v tejto snahe rátajú aj so spoluprácou s dosluhujúcim prezidentom Andrejom Kiskom a jeho novou stranou.

    Beblavý napísal, že Kisku vnímajú ako najbližšieho partnera. “Preto sme ho na tlačovú konferenciu v piatok pozvali ako hosťa, s možnosťou na nej vystúpiť,” dodal.

    “Andrej Kiska je stále prezidentom Slovenskej republiky a nikdy sa nezúčastnil žiadnej straníckej tlačovej konferencie. Považuje to za nevhodné,” reagoval na vyjadrenia Beblavého hovorca prezidenta Roman Krpelan.

    Argumentuje tým, že ani v budúcnosti by sa nemal prezident zúčastňovať na straníckych tlačových konferenciách, čo podľa jeho slov určite nechcú ani nové strany

    - Reklama -