Nemilo prekvapená a zarazená? Nicholsonová vo videu: Urobila z europoslancov pomaly nekompetentných

    0
    Lucia Ďuriš Nicholsonová v EP (Autor: facebook.com/lucianicholsonovaverivzdravyrozum)

    Lucia Ďuriš Nicholsonová pred novinármi v Štrasburgu ešte v utorok (2. 7.) zdôraznila, že aj v europarlamente sa chce venovať sociálnym témam podobne ako na Slovensku.

    Jej “srdcovou záležitosťou” však bude boj proti korupcii pri prerozdeľovaní eurofondov, v čom podľa vlastných slov bola aktívna aj v Národnej rade SR.

    Pripomenula, že má “úzky korešpondenčný vzťah” s Európskym úradom pre boj proti podvodom (OLAF).

    „V tomto chcem pokračovať. Jedna z mojich prvých tém bude informovať Európsku komisiu, ako sa Slovensko ako členská krajina vyrovnáva s najväčším tunelom v oblasti DPH, do ktorého by mali byť zapletené aj najvyššie politické špičky,” upozornila poslankyňa, podľa ktorej netreba poľavovať v boji proti cezhraničným podvodom. 

    Nicholsonová: Som nemilo prekvapená úrovňou diskusie v EP

    „Volíme predsedu EP. Po necelých dvoch dňoch môžem skonštatovať, že som nemilo prekvapená úrovňou diskusie v EP, ale napríklad aj v našej frakcii ECR či na bilaterálnych úrovniach. Zovšeobecnené tvrdenia predkladané ako fakty bez zdrojov, dát, analýz, štatistík. V slovenskom parlamente sa ešte aj kotlebovci odvolávali aspoň na hlavnespravy.sk a na štatistiky, aj keď prekrútené, napísala v stredu (3. 9.) na sociálnej sieti.

    Nicholsonová sa zo Štrasburgu prihlásila aj prostredníctvom videa, v ktorom opäť kritizovala spôsob, akým sa v EP pracuje.

    „Celkom ma zaráža, že poslanci nenarábajú s informáciami, ktoré by sa opierali o dáta, štatistiky, fakty, čísla, ale skôr je to o nejakých pocitoch a o nejakých zovšeobecnených tvrdeniach, ktoré sa vydávajú za fakty. Už som veľmi kriticky vystúpila na zasadnutí našej frakcie ECR (Európski konzervatívci a reformisti – pozn. PL.sk), žiadala som od kolegov, aby sme sa ako zodpovední politici k tomu postavili tak, že naozaj budeme narábať s informáciami podloženými faktami a číslami, a nie nejakými domnienkami. A v tomto sa možete na mňa spoľahnúť, že po tomto budem volať pri každej diskusii v Európskom parlamente,” sľúbila europoslankyňa vo videu.
     
     
    Ďuriš Nicholsonová je spolu s Monikou Beňovou (Smer – SD) jednou z dvoch žien v trinásťčlennej delegácii slovenských europoslancov.
     

    Rozhodla sa, že bude žiť v Bruseli aj s rodinou

     
    Pre TASR uviedla, že ak si chce na sto percent plniť svoje povinnosti europoslankyne, nemôže túto činnosť deliť medzi prácu v EP a cestovaním za rodinou na Slovensku, a preto sa rozhodla, že bude s celou rodinou žiť v Bruseli, kde má možnosť zapísať deti do systému Európskych škôl.
     
    „Bude to pre mňa najlepšie, ako si zastávať funkciu europoslankyne. Nerada by som sa obmedzovala iba na nejaké povinné jazdy,” povedala Ďuriš Nicholsonová. 

    Autor: TASR/Redakcia

     

     

    - Reklama -