VIDEO Čaputová a Pellegrini v tom Danka ´nechali´ samého

    0
    Traja najvyšší ústavní činitelia, prezidentka Zuzana Čaputová (uprostred), vpravo predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS) a vľavo premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) (Autor: TASR)

    Napriek tomu, že sa Čaputová ani na jednom z pochodov nezúčastní, tak „rešpektuje snahu všetkých komunít a menšín, angažovať sa a aktívne upozorňovať na svoje práva a uplatňovať svoju slobodu prejavu“, uviedol pre TASR hovorca prezidentky Martin Strižinec.

    „Predseda vlády SR Peter Pellegrini plne rešpektuje právo všetkých komunít slobodne a pokojnou cestou prezentovať svoje názory a postoje,“ uvádza sa v stanovisku tlačového odboru Úradu vlády SR.

    Danko sa zúčastní na sobotnom (20. 7.) podujatí Hrdí za rodinu. Potvrdil to organizátorom pochodu.

    “Každý má právo žiť, ako sa rozhodne, nikto však nemá právo na to, aby maloleté deti nútil žiť vo zväzku dvoch mužov alebo dvoch žien. Pre SNS vždy bola hranica akceptovateľnosti to, aby si homosexuálne páry nemohli adoptovať maloleté deti,” skonštatoval Danko.

    Ako sme informovali TU, Šéf SNS v utorok  na sociálnej sieti zdieľal článok o prípade, ktorý upozorňuje na správu, ktorú zverejnil portál hnonlinre.sk  Ide o zvláštnu žalobu, ktorú rieši súd v Štrasburgu a týka sa tehotného muža. 

    “Tak toto je sila! Toto by chceli Truban, Kiska, Beblavý a Hlina? My to nikdy nedovolíme!” – komentoval zdieľaný text.

    Rovnako sme informovali TU, že Čaputová ešte začiatkom júna dostala od diváka TV Markíza otázku s nasledujúcim znením:  Išli by ste radšej na Dúhový pochod alebo na Pochod za život?. Vtedy ešte ako budúca prezidentka reagovala záporne: „Ako prezidentka by som nešla ani na jeden z týchto pochodov. Nezúčastňovala som sa ich ani predtým. Svoj názor otvorene komunikujem, ale nie účasťou na tých pochodoch.” 

    Pellegrini vtedy v TV Markíza čelil otázke diváka, ktorý sa ho pýtal, prečo ministerka kultúry škrtla dotácie pre menšiny (LGBTI komunity – pozn. red) a prečo sa k tomu nevyjadril. Premiér sa najskôr nadýchol a následne reagoval, že o tom s ministerkou Laššákovou hovoril. 

    „Naozaj ma to mrzí, že vzniklo také nedorozumenie, pretože si nemôžeme želať…, aby sme vnášali do spoločnosti opäť nejaký konflikt a súboj dvoch táborov. Ak bolo treba pár tisíc navyše, keby bola prišla a požiadala ma (ministerka Laššáková – pozn. red.), že ten dopyt prevyšuje možnosti a treba ´dotankovať ´ do toho rozpočtu tej výzvy pár desiatok tisíc navyše, aby boli uspokojení všetci, verte, že by som to okamžite urobil,” reagoval premiér.

    V pripojenom statuse zo sociálnej siete, ktorý zverejnila stránka Na Telo s Michalom Kovačičom ešte 2. júna, nájdete spomínané reakcie Čaputovej aj Pellegriniho: 

     
     

    Autor: TASR/Redakcia

    - Reklama -