VIDEO Išla by Čaputová na Dúhový pochod? Ako vníma Pellegrini škrtnutie dotácií pre LGBTI? Takto odpovedali

    0
    Peter Pellegrini a Zuzana Čaputová (Autor: TV Markíza)

    Otázky divákov boli vskutku zaujímavé a niektoré odpovede na ne budú možno pre niektorých prekvapením.  

    Zuzana Čaputová hneď v úvode na otázku, či by súhlasila s trvalým umiestnením cudzích vojsk a armádnej techniky na našom území, reagovala záporne: „Nie, nevidím na to dôvod.”

    Pellegrini zase pri otázke, kedy sa bude môcť voliť zo zahraničia, uznal, že to “nie je normálne”, že dnes sa takto voliť vo voľbách na Slovensku nedá.

    Prisľúbil, že sa zákon o voľbách upraví tak, aby sa vo všetkých voľbách, pri ktorých to je technicky možné, dalo voliť aj zo zahraničia. „Áno sľubujem, že už v najbližších voľbách takáto možnosť bude,” reagoval premiér.

    Išli by ste radšej na Dúhový pochod alebo na Pochod za život? Opýtal sa moderátor Čauputovej. „Ako prezidentka by som nešla ani na jeden z týchto pochodov. Nezúčastňovala som sa ich ani predtým. Svoj názor otvorene komunikujem, ale nie účasťou na tých pochodoch,” vysvetlila.

    Pellegrini na otázku, či je nahrávka, na ktorej Robert Fico rozpráva o miliónoch, ktoré zohnal vlastnou hlavou, pravá, odpovedať nevedel: „Neviem. Mám informácie len z médií a vo vnútri strany pán predseda poprel, že by také niečo povedal.”

    Čaputová dostala aj otázku, že kto za ňu nakúpi, ak už bude prezidentkou. „Chodím nakupovať, samozrejme, ja. Chodím trošičku menej možno, snažím sa to zefektívniť, ale normálne nakupujem, normálne fungujem,” vysvetlila s úsmevom.

    Pellegrini musel čeliť aj otázke, prečo ministerka kultúry škrtla dotácie pre menšiny (LGBTI komunity – pozn. red) a prečo sa k tomu nevyjadril. Premiér sa najskôr nadýchol a následne reagoval, že o tom s ministerkou Laššákovou hovoril. 

    „Naozaj ma to mrzí, že vzniklo také nedorozumenie, pretože si nemôžeme želať…, aby sme vnášali do spoločnosti opäť nejaký konflikt a súboj dvoch táborov. Ak bolo treba pár tisíc navyše, keby bola prišla a požiadala ma (ministerka Laššáková – pozn. red.), že ten dopyt prevyšuje možnosti a treba ´dotankovať ´ do toho rozpočtu tej výzvy pár desiatok tisíc navyše, aby boli uspokojení všetci, verte, že by som to okamžite urobil,” vyhlásil premiér.

    V pripojenom videu, ktoré bolo zverejnené na stránke relácie TV Markíza Na Telo, nájdete aj reakciu Čaputovej k praktizovaniu turistiky počas jej prezidentovania či zaujímavú odpoveď premiéra na otázku, či môže byť novou tvárou Smeru, keď je tam od začiatku. Prezradíme, že v reakcii  Pellegrini pripomenul stranícku “turistiku” Miroslava Beblavého…

    Autor: Redakcia

    - Reklama -