FOTO Čaputová vo Varšave: Tvárou v tvár zlu nesmieme ustúpiť

    0
    Čaputová sa spolu s desiatkami ďalších hláv štátov z celého sveta zúčastnila vo Varšave na spomienke pri príležitosti 80. výročia vypuknutia 2. svetovej vojny (Autor: TASR)

    Spomienková akcia

    “Tvárou v tvár zlu nesmieme ustúpiť, ale musíme ho prekonať,” napísala na Twitteri Čaputová, ktorá sa spoločne s ďalšími svetovými štátnikmi zúčastnila vo Varšave na spomienkových akciách pri príležitosti 80. výročia vypuknutia druhej svetovej vojny.

    Európa taktiež podľa Čaputovej nesmie dovoliť, aby sa “vojny a konflikty vrátili na náš kontinent”.

    Prezidentka ďalej počas návštevy Poľska uistila, že v tento deň pripomenutia si začiatku druhej svetovej vojny, ktorá vypukla pred 80 rokmi okupáciou Poľska, stojí pri poľskom národe.

    “Je mi cťou byť dnes s prezidentom Dudom vo Varšave. Nikdy nezabudneme,” tvítovala slovenská prezidentka z Varšavy.

    Na pozvanie poľského prezidenta Andrzeja Dudu pricestovali do Varšavy delegácie zo 40 krajín sveta.

    Na spomienkových podujatiach k 80. výročiu vypuknutia druhej svetovej vojny sa okrem iných zúčastnili aj nemecká kancelárka Angela Merkelová, viceprezident USA Mike Pence, francúzsky premiér Édouard Philippe, nemecký prezident Frank-Walter Steinmeier, prezidentka Chorvátska Kolinda Grabarová-Kitarovičová, prezident ČR Miloš Zeman, prezident Litvy Gitanas Nauseda, ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj či maďarský prezident János Áder.

     

    - Reklama -