Pakt s fašistami! Mali by ho stíhať! Politici takto reagujú na Ficov status o kotlebovcoch

    0
    Na kombosnímke zľava Robert Fico a Milan Mazurek (Autor: TASR/PL.sk)

    „Je smutné, že si o občanoch Slovenska myslí, že majú rovnaký názor ako Mazurek a jeho družina a žiaľ aj on sám,“ napísal Ravasz.

    Fica podľa neho neoprávňuje jeho nervozita k tomu, aby „rozdúchaval národnostné vášne“. Podľa splnomocnenca vlády pre rómske komunity je to nedemokratické, neetické a nebezpečné.

    „Správajme sa ako zodpovední politici, hodní 21. storočia a demokratického Slovenska,“ dodal. 

    Vyjadrenia Fica kritizuje aj poslankyňa opozičnej SaS Natália Blahová. Tá vyzvala orgány činné v trestnom konaní, aby začali Fica stíhať.

    „Robert Fico týmto výrokom nepriamo tvrdí, že odsúdený mal pravdu a výroky, ktoré boli uznané Najvyšším súdom SR za hanlivé a fašistické, sú pravdou. Preto by mali konať orgány činné v trestnom konaní,“ vyzvala Natália Blahová.

    Poslanec za SaS Ondrej Dostál v reakcii na Fica uviedol, že šéf Smeru priznal, že si o Rómoch myslí to isté, čo Mazurek. 

    “Pretváranie hrádze proti extrémizmu na pakt s fašistami musí byť už naozaj v pokročilom štádiu, keď sa k nemu priznáva takto verejne,”  napísal Dostál na sociálne seti.

    Slovenská národná strana (SNS) je prekvapená a v šoku z vyjadrení predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý obdivuje prejavy extrémizmu Mazureka, uvádza sa v stanovisku strany. TASR o tom informovala hovorkyňa SNS Zuzana Škopcová. 

    Koaličná SNS dúfa, že si ich koaličný partner uvedomuje, “že podpora extrémizmu v akejkoľvek podobe je vysoko spoločensky nebezpečná”. Národniari dodávajú, že to nie je akceptované v Bruseli ani v Moskve.

    Exposlanec Národnej rady SR Milan Mazurek (ĽSNS) povedal to, čo si myslí takmer celý národ. Uviedol to Fico vo videu na sociálnej sieti na margo Mazurekovho právoplatného odsúdenia za hanobenie národa, rasy a presvedčenia. Fico tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní a súdy často rozhodujú pod tlakom médií a nie na základe skutočných dôkazov.

    - Reklama -