VIDEO Urobil to Harabin vedome? Je stále kandidátom na predsedu Najvyššieho súdu

    0
    Štefan Harabin (Autor: TASR)

    Odkaz na link na YouTube, ktorý Harabin poslal predsedníčke Súdnej rady Lenke Praženkovej, nespĺňa náležitosti, že sa vzdal oficiálne svojej kandidatúry.

    Aktuálne: Súdna rada nezvolila šéfa Najvyššieho súdu. Hlasovali aj o Harabinovi

    Dospela k tomu mandátová komisia Súdnej rady, ktorej členovia uviedli že k dnešnému dnu Súdna rada nedisponuje písomným vyjadrením, že sa oficiálne vzdal svojej kandidatúry.

    Osemnásť členov Súdnej rady začalo v pondelok popoludní na jej mimoriadnom zasadnutí voliť nového predsedu NS SR, keď sa o predsednícke kreslo uchádzajú sudkyne NS SR Ivetta Macejková, Jana Bajánková a Soňa Mesiarkinová.

    Súdna rada o kandidátoch rozhodne v tajnej voľbe. Na úvod v poradí 7. zasadnutia Súdnej rady jej predsedníčka skonštatovala, že Súdna rada je uznášaniaschopná a nikto z jej členov sa neospravedlnil.

    Členovia si následne zvolili členov volebnej a mandátovej komisie. Kandidát, ktorého rada schváli a predloží prezidentke na vymenovanie, potrebuje získať nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých členov Súdnej rady.

    Pôvodne sa o post predsedu NS SR uchádzal aj sudca a neúspešný kandidát na prezidenta Harabin, ktorý sa vo štvrtok (5. 9.) kandidatúry vzdal.

    - Reklama -