Žirinovského strana triumfovala vo všetkých voľbách v kraji na východe Ruska

    0
    Vladimir Žirinovskij (Autor: TASR)

    Predseda LDPR Vladimir Žirinovskij je spokojný s dosiahnutými výsledkami. V rozhovore pre rozhlasovú stanicu Echo Moskvy tiež vyhlásil, že “hlasovanie v tomto regióne ukazuje reálne možnosti strany”.

    Uviedol, že kandidáti LDPR v mnohých regiónoch čelili zastrašovaniu, úplatkárstvu a iným taktikám.

    Politológ Dmitrij Oreškin vo vysielaní Echa Moskvy spresnil, že v mestských parlamentoch Chabarovska a Komsomoľska nad Amurom bude iba po jednom zástupcovi inej strany, ostatní poslanci budú z LDPR.

    Pripomenul však, že nejde “o nijakú senzáciu”, lebo ruský Ďaleký východ bol vždy baštou LDPR. “Títo ľudia nikdy neprejavovali veľkú úctu moskovským úradom, vždy si mysleli svoje a Vladimir Žirinovskij sa im zapáčil.

    Teraz to malo za následok protest a rebéliu” proti vládnej strane Jednotné Rusko, vyjadril sa Oreškin. Politológ tiež upozornil, že i napriek postoju miestnych voličov Chabarovský kraj dostáva “peniaze z Moskvy” a podriaďuje sa jej rozhodnutiam.

    LDPR, ktorá je na ruskej politickej scéne od roku 1989, býva označovaná za krajne pravicovú a populistickú. Sama seba však vníma ako centristickú a proferormnú silu, stojí na pozíciách ruského nacionalizmu a imperializmu – Žirinovskij totiž podporuje anexiu Poľska, Aljašky a Fínska v hraniciach cárskeho Ruska.

    LDPR žiada aj kontrolu štátu nad pôdou, zákaz “netradičných” náboženských siekt, štátne vlastníctvo ekonomicky strategických odvetví a radikálnu reformu justície.

    Žirinovskij sa okrem toho preslávil protižidovskými výpadmi, pričom on sám má po otcovi židovský pôvod.

     

    - Reklama -