Sólymos: Prečo končím? Tu sú moje dôvody

    0
    László Sólymos (Autor: TASR)

    Mali sme sa dohodnúť

    “Môj názor bol od začiatku ten, že by sme sa mali pokúsiť urobiť všetko preto, aby sme sa dohodli. Myslím si totiž, že tá spolupráca Mosta-Híd a SMK by mohla byť základom toho, aby menšiny a regióny mali silné zastúpenie v budúcom parlamentne a vláde,” uviedol Sólymos s tým, že o tom rozhodla republiková rada a on jej rozhodnutie zobral na vedomie.

    Koalícia s SMK

    Vznik niekoľkých maďarských strán a iniciatív je podľa ministra práve výsledkom toho, že sa Most-Híd a SMK nedohodli. “Ak by sme sa dohodli, nebola by žiadna relevantná menšinová strana, ktorá by sa vedela uchádzať o voličské hlasy. Ten priestor by sme úplne vyplnili my s koalíciou, ktorá mohla vzniknúť, ale nevznikla. Teraz ten priestor využívajú ďalší,” konštatoval.

    Bugár by mal byť lídrom

    Sólymos však odmietol, že by sa straníckych funkcií vzdal práve pre neúspech rokovaní s SMK. “Je to skôr preto, aby som urobil niečo pre úspech vo voľbách. Jedným z krokov je, aby sa objavili noví ľudia. Máme tých ľudí, najmä z regiónov,” vysvetlil. Osobne je presvedčený, že predseda Mosta-Híd Béla Bugár by mal byť lídrom kandidátky, pretože je najpopulárnejším politikom strany.

    V strane zostávam

    O odchode z podpredsedníckej stoličky a vzdaní sa straníckych funkcií Sólymos informoval v piatok (13. 9.) prostredníctvom sociálnej siete. Urobil tak po tom, čo sa informácia o jeho rozhodnutí dostala do niektorých médií.

    Dodal, že ostáva v strane a v kampani do parlamentných volieb sa bude venovať najmä zeleným témam a krokom v ochrane životného prostredia.

     

    - Reklama -