FOTO Nehodu autobusu, ktorý zakliesnil ženu, vyšetruje polícia

    0
    Autobus sa z doposiaľ nezistených príčin pohol zo zastávky MHD, kde s ním zastavil jeho vodič (Autor: FB PZ SR)

    Po tom, ako sa autobus zo zastávky pohol, cestujúci z neho začali vyskakovať. Ako TASR informovala, k udalosti došlo v piatok (13. 9.) okolo 18.00 h na ulici Trieda L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov, a to smere zo zastávky Kalinovská k ulici Hlinkovej.

    „Počas toho, ako sa z autobusu pokúšala vyskočiť aj poškodená žena, ju autobus doposiaľ neznámym spôsobom zachytil. Následne autobus narazil do kovového zábradlia nachádzajúceho sa za zastávkou Kalinovská, po náraze zostal stáť,“ spresnila s tým, že žena zostala zakliesnená medzi kovovým zábradlím, stĺpom verejného osvetlenia a podvozkom autobusu.

    Vyslobodzovali ju hasiči, čo pre TASR potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach.

    „Pacientka je pri vedomí, v stabilizovanom stave a je hospitalizovaná na klinike úrazovej chirurgie,“ povedala v sobotu pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach Ivana Vaněková.

    Ivanová tiež uviedla, že podľa predbežného vyjadrenia lekárov žena utrpela ťažké zranenia s predpokladanou dobou liečenia viac ako 42 dní. Dodala, že nedbanlivostným konaním bolo spôsobené všeobecné nebezpečenstvo tým, že bol ohrozený život a zdravie cestujúcich. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú podľa jej slov predmetom ďalšieho vyšetrovania.

    Hovorkyňa Dopravného podniku mesta Košice Vladimíra Petrušová pre TASR uviedla, že išlo o autobusovú linku č. 72. „Pokiaľ nebudú známe výsledky vyšetrovania, nebudeme sa k tejto udalosti bližšie vyjadrovať,“ uzavrela.

     

    - Reklama -