Zobchoduje Sakovú s Richterom? Andruskó vraj spomína týchto smeráckych ministrov

    0
    Na snímke vľavo ministerka vnútra SR Denisa Saková a vpravo minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter (Autor: TASR)

    Zoltán Andruskó, obvinený zo sprostredkovania vraždy novinára Jána Kuciaka, a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, uzavrel v piatok (18. 10.) so špeciálnym prokurátorom dohodu o vine a treste. V najbližších dňoch o dohode rozhodne Špecializovaný trestný súd.

    Doživotný trest, ktorý mu hrozí, chce zmierniť výmenou za výpoveď o údajnej protiprávnej činnosti dvoch členov vlády – ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera a ministerky vnútra Denisy Sakovej.

    Portálu Aktuality.sk to potvrdil zdroj, ktorý si neželá byť menovaný.

    Právnik Roman Kvasnica už pre Denník N v nedeľu (20. 10.) naznačil, že „pán Zoltán A. by nám mohol toho povedať ešte viac, ako sa stalo doposiaľ, hlavne pokiaľ ide o informácie z piatka, keď sa rozhodol vypovedať o protiprávnej činnosti dvoch ministrov súčasnej vlády“.

    Andruskó od zadržania na jeseň 2018 spolupracuje s políciou. Za to mu prokurátor navrhol zníženie trestu do rozmedzia 8 až 16 rokov. 

    Ak by súd s dohodou o vine a treste nesúhlasil, bezpodmienečne by ho mal v tejto veci vypočuť prokurátor. Špeciálna prokuratúra k prípadnému výskuchu Andruskóa uviedla, že „postupuje v súlade s Trestným poriadkom“.

    Zoltán Andruskó je členom gangu, ktorý podľa vyšetrovacieho tímu zorganizoval a 21. februára 2018 zavraždil novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú.

    „Jeho výpoveď bola kľúčová na identifikáciu a obvinenie ďalších páchateľov, najmä ďalšej sprostredkovateľky a objednávateľa,” vysvetľoval význam spolupráce Andruskóa s vyšetrovateľmi vraždy advokát rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic.

    - Reklama -