Rožňava: Ani náborových 500 eur nezaberá. O prácu mestského policajta stále nie je záujem

0
Ilustračná snímka (Autor: roznava.sk)

„V tomto období sme realizovali tri neúspešné výberové konania na pozíciu príslušníka MsP. Vzhľadom na to prijímame určité opatrenia aj s podporou pána primátora a verím, že v ďalšom období sa nám to už podarí úspešne zrealizovať,“ povedal Hanuštiak pri prezentácii správy o činnosti MsP za prvý polrok 2019.

O tomto probléme informoval náčelník poslancov aj pred rokom, začiatkom októbra 2018 s tým, že potrebného jedného príslušníka MsP sa im podarilo prijať až na tretíkrát.

„Aby sa nám podarilo obsadiť toto miesto, tak som nechal vypracovať aj náborové plagáty. Je to možno až na smiech, ale je to tak,“ povedal vtedy Hanuštiak.

Jedno miesto príslušníka sa rožňavská MsP snaží obsadiť aj v súčasnosti. Na oficiálnej internetovej stránke mesta informuje o výberovom konaní, do ktorého sa záujemcovia môžu prihlásiť do 22. novembra.

MsP ponúka úspešnému uchádzačovi aj náborový príspevok 500 eur.

Medzi ďalšie pretrvávajúce problémy v Rožňave, ktorými sa MsP zaoberá, patrí podľa náčelníka neustále sa zhusťujúca dopravná situácia, ako aj stály nárast počtu motorových vozidiel v meste, čoho dôsledkom je i nedostatok parkovacích miest.

- Reklama -