Volzová napísala ospravedlnenie: Bojím sa cestovať na Slovensko. Obhajca Kočnera reaguje

    0
    Na kombosnímke Maek Para a Sylvia Klaus-Volzová (Autor: TASR)

    Sylvia Klaus-Volzová napísala v liste ospravedlnenie, v ktorom píše, že sa bojí cestovať na územie Slovenska z obavy o svoju bezpečnosť, vzhľadom na to, že sa mala v roku 2017 dozvedieť o príprave jej vraždy z 90. rokov, z ktorej je Pavol Rusko obžalovaný v samostatnom konaní.

    “Neexistuje žiaden legitímny dôvod, prečo by sa nemala zúčastniť pojednávania na Slovensku,” reagoval obhajca obžalovaných Marek Para, ktorý tvrdí, že jej výpoveď v Nemecku nebola vykonaná zákonným spôsobom.

    Upozornil, že v septembri sa osobne zúčastnila pojednávania na Okresnom súde Bratislava II vo veci jej pripravovanej vraždy.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Ághom., ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky.

    Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov. Marian Kočner je obžalovaný aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

    - Reklama -