Lipšic: Súd si vyžiadal originály zmeniek, budú vypovedať znalci

    0
    Daniel Lipšic ako právny zástupca TV Markíza pred hlavným pojednávaním vo veci údajného falšovania zmeniek 17. októbra 2019 v Bratislave. (Autor: TASR)

    „Niektoré zmenky boli na civilnom súde Bratislava V a podľa informácií predsedu senátu si súd vyžiadal originály do trestného spisu,“ uviedol Lipšic s tým, že či sa v spise už nachádzajú, nevie.

    Počas hlavného pojednávania sa však zmenky na súde fyzicky určite objavia. Špecializovaný trestný súd pojednával v kauze zmeniek už 13 dní, avšak zmenky samotné na súde ešte neboli skúmané.

    Tie skúmali aj znalci Erika Straková a Milan Nouzovský a tí k tomu prídu vypovedať 18. novembra. V kauze zmeniek bola v ostatných dňoch povolená komunikácia z Threemy Mariana Kočnera ako dôkaz.

    Tú čítal najmä prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, obhajca Markízy Daniel Lipšic, ale aj obhajca obžalovaného Kočnera Martin Pohovej a samotný Kočner, napriek tomu, že ju označuje za fantazmagorickú.

    Obžalovaní Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Ághom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky.

    Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

    Kočner je obžalovaný aj v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. Pavol R. je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

    - Reklama -