Súd vyzýval Kočnera, aby sa neopakoval. Podľa Lipšica už majú dosť dôkazov

    0
    Obžalovaný podnikateľ Marian Kočner počas pojednávania v kauze falšovania televíznych zmeniek (Autor: TASR)

    Marian Kočner reagoval na výpovede bývalých riaditeľov a účtovníkov Markízy.

    Zopakoval, že počas kauzy Gamatex obsadil Markízu bez použitia násilia a zbraní, čo rozporujú viacerí exredaktori televízie i bývalý riaditeľ Vladimír Repčík.

    Jeho výpoveď, ako aj bývalej členky Rady pre rozhlasové a televízne vysielanie Anny Hausknotzovej označil obžalovaný za klamstvo.

    Hausknotzová v júli minulého roku vypovedala, že Marian Kočner získal pohľadávku, na základe ktorej obsadil Markízu, od Siloša Pohanku násilným spôsobom.

    Ľahko sa vám podpisuje, keď máte pištoľ pri hlave,” priblížila údajné slová Pohanku, ktorý pred rokmi zomrel. To obžalovaný odmieta s tým, že pohľadávku získal až v roku 1997, zatiaľ čo Hausknotzová mala hovoriť o rokoch 1995, respektíve 1996.

    Po vyjadreniach Mariana Kočnera má senát rozhodnúť o ďalších navrhnutých dôkazoch.

    Obhajoba chce vypočuť ďalších svedkov a znalcov, podľa splnomocnenca Markízy Daniela Lipšica má súd už dosť dôkazov na to, aby rozhodol.

    Obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko podľa obžaloby prokurátora po vzájomnej dohode s obvineným Štefanom Ághom, ktorého trestná vec bola vylúčená na samostatné konanie, vyhotovili štyri sfalšované zmenky. Mali ich predložiť ako prílohy na vydanie platobných rozkazov.

    Marian Kočner je obžalovaný i z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a v kauze spoločnosti Gatex z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku.

    Pavol Rusko je obžalovaný z objednávky vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

    - Reklama -