Presídliť celé sýrske dediny do východnej Európy. Toto navrhla nemecká europoslankyňa a nie je to žart

    0
    utečenci prechádzajú po železničnej trati na maďarsko-srbských hraniciach (Autor: TASR)

    Podľa jej názoru je to myšlienka, ktorá by sa mohla využiť, a to napríklad v prípade, ak utečenci nechcú do konkrétnej krajiny sami. Ukázalo sa vraj, že ľudia radi smerujú tam, kde majú už krajanov. To integráciu a prijímanie utečencov zjednoduší, domnieva sa nemecká europoslankyňa.

    Ako ďalej vyplynulo z Kellerovej slov, o tejto opcii by sa malo hovoriť napriek odporu východoeurópskych štátov, v prípade nutnosti by ich k prijatiu migrantov bolo potrebné prinútiť, pretože odmietanie prijatia utečencov je v rozpore s právom Európskej únie.

    Kellerová sa v rozhovore vyslovila i za celoeurópske referendá, v ktorých by sa občanom dostalo možnosti podieľať sa na európskej politike.

    Europoslankyňa vyjadrila presvedčenie, že ak by sa o budúcnosti Veľkej Británie v Európskej únii hlasovalo na celom kontinente, výsledok plebiscitu by bol iný. Strach z nežiaducich výsledkov takýchto hlasovaní nie je podľa Kellerovej skutočným protiargumentom.

    Celoeurópske referendá by sa však, ako zdôraznila, nemali týkať niektorých chúlostivých otázok, ako napríklad obmedzovania ľudských práv. Zelená europoslankyňa sa vyjadrila za zmenšenie Európskej komisie, jej postupnú premenu na európsku vládu a proti plánovanému posilneniu Únie vo vojenskej oblasti.

    - Reklama -