KOMENTÁR Začína to byť neúnosné. Džihádisti bodujú, neschopní politici prešľapujú na mieste, hovorí analytik

    0
    Terorizmus v Londýne (Autor: TASR)

    Dnes pár hodín po útoku budeme opäť počuť desiatky vyjadrení politikov zo všetkých kútov sveta o prejavenej ľútosti a permanentnom nevzdávaní sa boja s terorizmom. Aby bolo jasno, o čo tu ide. 

    Len z Veľkej Británie odišlo posilniť rady Islamského štátu okolo 850 ľudí. Myslím si, že bezpečnostné zložky Spojeného kráľovstva budú mať v najbližšej budúcnosti čo robiť. Neviem v tejto chvíli presne odhadnúť, koľko ľudí ešte bude musieť spadnúť do Temže, či už po náraze, alebo zo strachu pred oproti sa rútiacim autom a koľko z nich už hladinu rieky nikdy neuvidí.

    Koľko litrov krvi občanov Londýna, Manchestru a neviem ešte ktorého iného mesta Veľkej Británie pretečie po chodníkoch alebo širokých cestách, akou je i London Bridge? Šialenci narazili do nič netušiacich ľudí, ktorých telá lietali ako zápalky.

    Po zastavení vozidla následkom nárazu do ľudských tiel povyskakovali a začali pichať nožmi do ľudí, ktorí sa ocitli v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Niečo obdobné ďalší útočníci zrealizovali v blízkom Borough Markete a dobodali nič netušiacu čašníčku reštaurácie.

    A to nespomínam tretie miesto Vouxhall, kde sa odohral v poradí tretí útok. Či už mal niečo spoločné s prvými dvomi, alebo nie, je už absolútne jedno. Zavládol chaos, strach a bezmocnosť človeka  v čase dve hodiny pred polnocou, keď je pomerne ešte mnoho ľudí v reštauráciach a vracajúcich sa domov z výletu alebo z práce.

    Ako vždy výborne načasované. Ak sa nespamätajú politici, tak sa spamätajú ľudia. Začína to byť neúnosné a neriešiteľné, pretože proti takémuto prevedeniu útokov sa týmito pracovnými metódami bezpečnostných zložiek, akými sa snažia niečo urobiť, určite bojovať nedá.

    Toto je na jednej strane neriešiteľná rovnica a to pohnúť sa vpred, a na druhej strane riešiteľná iba s jedným výsledkom a to sú desiatky alebo stovky mŕtvych ľudských tiel v najbližšej budúcnosti.

    Zatiaľ čo neschopní a bezmocní politici prešľapujú na mieste, tak mladí zradikalizovaní džihádisti sa posúvajú razantnými bezcitnými krokmi vpred a bodujú.

    Vykonať útok na ľudí a mať výsledok v podobe niekoľkých mŕtvych tiel je niektorými zfanatizovanými jednotlivcami v čase ramadánu vnímané ako mimoriadne záslužná činnosť.   

     Autor: Juraj Zábojník

    - Reklama -