Útoky proti moslimom. V Nemecku zverejnili po prvýkrát dáta

    0
    Centrálna mešita v Kolíne nad Rýnom v turečtine nazývaná Merkez-Camii je pred dokončením (Autor: Hans Štembera)
    Nemcov považujú spolu so Švédmi v oblasti spolužitia s menšinami za vzor hodný nasledovania. Aktuálne čísla polície a spravodajských služieb však ukazujú, že aj oni ešte majú značné rezervy.
     
    Za prvé tri mesiace tohto roka došlo v Nemecku k 208 trestným činom, ktoré boli namierené proti moslimom. Išlo o výhražné listy, osobné útoky na ulici voči moslimským ženám aj mužom a ďalšie podobné záležitosti.
     
    Denník Welt dokonca píše o “desivom obraze” a Ulla Jelpkeová z politickej strany Ľavica varuje pred bumerangovým efektom. Týchto zločinov bude v skutočnosti ešte viac.”
     
    Páchatelia boli podľa denníka väčšinou pravicoví extrémisti, i keď pod týmto pojmom z pohľadu mainstreamových médií si je možné predstaviť v podstate kohokoľvek. Ide o prvé štatistiky svojho druhu a tak nie je možné výsledný počet trestných činov proti moslimom porovnávať s predchádzajúcimi mesiacmi či dokonca rokmi.
     
     
    Do štatistiky sú započítavané aj útoky proti mešitám. Teda ich podpálenie či “znesvätenie” urážlivými nápismi, prípadne položenie prasacej hlavy pri vstupných dverách.
     
    Za prvý štvrťrok tak došlo k pätnástich útokom proti mešitám, čo bolo podstatne menej ako v poslednom štvrťroku minulého roka. Vtedy úrady zaznamenali plných dvadsaťsedem podpaľačských a ďalších útokov.
     
    Aspoň v tomto smere sa tak štatistiky dostali na úroveň pred začiatkom migračnej krízy.
     
    Úrady tiež zverejnili štatistiky, ktoré sa týkajú počtu zorganizovaných “protimoslimských” demonštrácií. Kým v poslednom štvrťroku zoskupenia ako PEGIDA či Alternatíva pre Nemecko usporiadala 39 protestných zhromaždení, za prvé tri mesiace tohto roka to bolo o sedem menej.
     

    Podobné trestné činy proti moslimom sú na dennom poriadku,” konštatoval v tejto súvislosti predseda Ústrednej rady moslimov v Nemecku Ayman Mazyek.

     
    Ľavicová politička Jelpkeová vyzvala, aby sa proti páchateľom razantne zakročilo. Len škoda, že nemecká ľavica podobným spôsobom nevolá po vyriešení trestných činov, ktoré sa dejú v opačnom garde.
     
    Predovšetkým nemecké dievčatá a ženy sa stávajú častým terčom sexuálneho obťažovania či rovno znásilnenia zo strany niektorých moslimských prisťahovalcov. V dôsledku príchodu približne milióna utečencov tak v minulom roku v porovnaní s rokom 2015 vzrástol počet znásilnení o 12,5 %.

    - Reklama -