Americká hlava štátu bez hlavy. Komička postavila morbídnou Trumpovou podobizňou Spojené štáty do pozoru. Celá aféra má však poriadnu dohru

    0
    Kathy Griffinová (Autor: Facebook, WowNews.US)

    Pokiaľ malo ísť o vtip, čo asi malo, tak sa v každom prípade hrubo nevydaril. Skúsená komička totiž zverejnila po fotení pre fotografa Tylera Shieldsa záber, ktorý pobúril milióny Američanov.

    A to bez ohľadu na  to, či Trumpa majú, alebo nemajú v obľube. Napokon, morbídnosti tohto charakteru sú „cez čiaru“ asi vždy.

    A aj keď Griffinová evidentne Trumpa neznáša, asi veľmi skoro jej došlo, že takáto forma vyjadrenia odporu jej ani vo veľmi tolerantnej americkej spoločnosti jednoducho neprejde.

    Sčítané a podčiarknuté, isté veci sa nerobia. A keď sa už raz tento pomyselný Rubikon prekročí, je potom na mieste očakávať aj patričnú reakciu.

    Nanešťastie pre Griffinovú, snehová guľa sa už rútila dolu svahom a postupne (a tiež extrémne rýchlo) sa z nej stala poriadna lavína odsudzujúcich reakcií. 

    Nečudo, že sa Griffinová verejne ospravedlnila. Svoje kajúcne video zverejnila na svojom Twitteri. 

    „Úprimne sa ospravedlňujem. Vidím, aké reakcie tieto zábery vyvolali. Uráža to ľudí a snímky pôsobia rušivo. Nie je to teda vtipné. Prekročila som hranicu a aj počas kariéry som spravila mnoho kiksov. Bola to odo mňa chyba a prosím vás o odpustenie.“   

    Známa spravodajská stanica CNN však zrušila s okamžitou platnosťou spoluprácu s Griffinovou, ktorá mala byť súčasťou a tvárou silvestrovského vysielania televízie spolu s moderátorom Andersonom Cooperom, ktorý Griffinovú v reakcii na spomínaný záber takisto nešetril.

    Samozrejme, s reakciou prostredníctvom svojho Twitteru sa poponáhľal aj samotný „popravený“ – Donald Trump.

    „Kathy Griffinová by sa mala hanbiť. Moje deti, špeciálne môj 11-ročný syn Barron, to teraz nemajú vôbec jednoduché. Zvrátené!“ reagoval 45. americký prezident.  

    Týmto sa však celá aféra neskončila. Ako uviedla Griffinová na následnej tlačovej konferencii v spoločnosti svojich právnikov Lisy Bloomovej a Dmitryho Gorina, Trump a spol. vraj na ňu chystajú „poľovačku“. Zástupcom médií dokonca povedala, že dostáva vyhrážky smrťou.

    Video z tlačovej konferencie TU

    Celkovo si Griffinová myslí, že Trumpovci sa postarajú o to, aby zruinovali jej ďalšiu hereckú kariéru.

    „Nikdy sa nezastaví (Trump). Vy, novinári, ho poznáte. Ale nebojím sa ho, je to tyran,“ cituje vo svojom článku Griffinovej slová britský denník the Guardian.

    Na obranu svojej kolegyne z brandže sa však postavili napr. známi hollywoodski herci Jim Carey, Jerry Seinfeld alebo moderátorská ikona Larry King. 

    Podľa Careyho majú herci, respektíve komici dokonca povinnosť posúvať a prekračovať hranice.

    „Je povinnosťou komika prekračovať hranice. A to každý jeden raz. Tá hranica totiž nie je reálna,“ cituje Careyho spomenutý Guardian.  

    - Reklama -