Poslanci dostali nové stoličky. Suma, za ktorú ich nakúpili, vás poriadne dvihne z tej vašej

    0
    Ilustračná fotografia: Nové stoličky v parlamente (Autor: TASR)

    Pred pár týždňami sa v deň odvolávania predsedu parlamentu Andreja Danka pre kauzu otvárania listov objavili v rokovacej sále nové kreslá pre poslancov. Podľa denníka Plus 1 DEŇ stál tento luxus neuveriteľnú sumu skoro stotisíc eur.

    „Nové kreslá do rokovacej sály v celkovom počte 210 kusov obstarala Kancelária NR SR v cene 95 599 eur bez DPH,“ povedala denníku hovorkyňa národnej rady Zuzana Čižmáriková. V prepočte to teda znamená, že jedno kreslo vyšlo parlament na viac ako 546 eur s DPH.

    V novembri 2016 uspela v súťaži firma Codum, s. r. o., ktorá prišla s ponukou na skoro 77-tisíc eur, avšak Kancelária NR SR od zmluvy odstúpila. Následne v opakovanej súťaži zvíťazila tá istá firma. Nákup stoličiek napokon vyšiel drahšie, a to 114 718,80 eura s DPH.

    Podľa denníka sa ceny kvalitných kancelárskych kresiel pohybujú okolo 200 až 300 eur. Stoličky v parlamente majú však hovädziu kožu, možnosť nastaviť si stupeň hojdacieho mechanizmu a pred šokom z prudkého opretia chráni poslancov „antišokový mechanizmus“.

    Pôvodné stoličky rokovacej sály z roku 2006 majú byť využité na výmenu opotrebovaných stoličiek zamestnancov Kancelárie NR SR.

    - Reklama -