VIDEO Sulík sa opäť pustil do EÚ. Teraz mu prekáža toto

    0
    Predseda strany Sloboda a solidarita Richard Sulík (Autor: TASR)

    Prieskum o potenciálnych obmedzeniach veľkých platieb v hotovosti je prístupný na stránke Európskej komisie (EK) a môže ho vyplniť ktorýkoľvek Európan. Cieľom je zistiť, ako sa ľudia stavajú k diskusii o prípadnom obmedzovaní hotovostných platieb. Europoslanec a šéf liberálov Richard Sulík má v tejto veci celkom jasno a je striktne proti takémuto druhu obmedzovania.

    „EÚ bojuje proti terorizmu tak, že slušným ľuďom obmedzí hotovosť. To je také isté, ako keď bojuje proti terorizmu obmedzením legálnej držby zbraní,“ píše Sulík na svojom facebookovom profile k videu, v ktorom osobne vypĺňa dotazník EK.

    Na prvú otázku, či krajina, v ktorej dotyčný žije, uplatňuje obmedzenia platieb v hotovosti, Sulík ako Slovák odpovedá áno. Tieto obmedzenia hodnotí ako reštriktívne a v nasledujúcej otázke europoslanec odpovedá, že nesúhlasí so zavedením obmedzení hotovostných platieb na úrovni EÚ.

    Ako dôvod pre svoj nesúhlas Sulík uvádza, že „anonymná hotovostná platba je základnou osobnou slobodou“ a preto nesúhlasí s jej obmedzením.

    Proti terorizmu treba podľa Sulíka bojovať iným spôsobom ako obmedzovaním platieb v hotovosti, ktoré využívajú aj kriminálne organizácie, aby sa vyhli sledovaniu bankových transakcií a prináša aj návrh ako. „Napríklad nepustiť sem milióny ľudí z rôznych kútov sveta ako tých, ktorí tu žijú slušným životom obmedzovať v platbách v hotovosti,“ vraví europoslanec.

    Sulík v úplnom závere videa konštatuje, že ak dotazník vyplní príliš veľa ľudí, môže sa stať, že to bude mať na rozhodovanie v Bruseli nejaký vplyv.

    - Reklama -