Babiš by vraj mohol ísť do väzenia. Až na tri roky, naznačuje server

    0
    Andrej Babiš (Autor: TASR)

    Minister financií ČR Andrej Babiš (ANO) a dnes už bývalý novinár MF Dnes Marek Přibil majú podľa servera Česká justice problém. Na jednej z nahrávok totiž rozoberali možnú trestnú činnosť, ku ktorej malo údajne dochádzať na ministerstve vnútra okolo európskych dotácií. Lenže ak mal novinár indície o trestnej činnosti, mal sa obrátiť na políciu. A keď to neurobil on sám, mal to urobiť minister financií Babiš, keď si Přibila vypočul.

    „Podpredseda vlády však, naopak, v čase vyhotovenia nahrávok v decembri 2016 o tejto a ďalšej sume informácií hovorí, že sa s tým má ešte počkať – najlepšie na socialistický zjazd a ešte lepšie na parlamentné voľby 2017. Obaja sa tým zrejme dopúšťajú trestného činu neprekazenia trestnej činnosti. Neohlásením trestnej činnosti v nej môžu páchatelia nielenže ďalej pokračovať, ale takisto po sebe zamiesť stopy. Napokon v § 367 Trestného zákona – Neprekazenie trestného činu – je uvedený medzi činmi dotačný podvod a za jeho neprekazenie si môže páchateľ, ktorý sa hodnoverným spôsobom dozvedel, že niekto tento čin pácha, ,ísť sadnúť‘ až na tri roky,“ píše Irena Válová na serveri Česká justice.

    Nehovoriac o tom, že na zatiaľ poslednej nahrávke Přibil Babišovi zrejme poskytuje informácie zo živého policajného spisu, čo takisto nie je v súlade so zákonom a polícia by sa tým mala zaoberať.

    Celý text si môžete prečítať TU.

    - Reklama -