Slovensko nechce byť súčasťou konfliktu v Sýrii, zaznelo z ministerstva

    0
    Turecké tanky pri hraniciach. Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    USA týmto krokom postavili podľa neho medzinárodné spoločenstvo pred hotovú vec. “Ukázali rozhodnosť a asertivitu, ktorú si osvojil americký prezident Donald Trump,” uviedol Parízek v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12. Slovensko podľa neho v sýrskom konflikte aktívne koná. “Naša ruka je viditeľná v humanitárnej pomoci,” uviedol.

    Vojenský útok USA nesignalizuje otvorenú americkú intervenciu do sýrskeho konfliktu, myslí si šéf parlamentného zahraničného výboru František Šebej (Most-Híd). “Vedia, že tam nie je čo získať masívnym vojenským angažmánom,” povedal. Nový americký prezident sa podľa neho rozhodol konať v určitej situácii, kde predtým americká administratíva nekonala dlhé roky.

    Šebej si myslí, že existuje šanca, aby bola v Sýrii raz nastolená demokracia. “Nie však vyvezená zo Západu, vznikne z vnútorných síl Sýrčanov, čo nájdu odvahu vrátiť sa do svojej krajiny,” povedal.

    So Šebejom súhlasí aj europoslanec Branislav Škripek (OĽaNO). Demokracia nebude podľa neho “vopred zabalená a predpripravená”. Bude navrhnutá tamojšími kresťanmi, myslí si. Sýriu však podľa neho v tomto čaká ešte dlhá cesta. Od uzavretia politických dohôd je totiž ešte ďaleko, povedal. 

    - Reklama -