Čas slov sa končí, naznačuje Severokórejčanom minister Tillerson

    0
    Rex Tillerson (Autor: TASR)

    Spravodajská stanica CNN upozornila, že vzťah Spojených štátov a komunistickej Severnej Kórey sa priostruje. Spolu s prezidentom USA Donaldom Trumpom apeloval Tillerson na čínskeho prezidenta, aby Čína uplatnila svoj vplyv na túto krajinu a priviedla ju k rozumu. Ak tak neurobí, nemožno vylúčiť, že Spojené štáty vezmú všetko do vlastných rúk.

    Keď KĽDR prikročila k poslednému raketovému testu, Tillerson podľa CNN príliš neplytval slovami. To môže naznačovať, že americký minister zahraničia má za to, že čas slov sa pomaly končí a nahradí ho čas činov. Server spravodajskej stanice však tiež pripomína, že Tillerson teraz vedie americkú diplomaciu a v tejto pozícii je jeho najdôležitejšou úlohou práve rozprávanie.

    Keď sa na Floride americký prezident Donald Trump a minister zahraničia Rex W. Tillerson stretli s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, tiež riešili otázku Severnej Kórey a jej jadrového programu. Americkí politici apelovali na svojho čínskeho kolegu, aby venoval problému KĽDR nemalú pozornosť, inak budú tomuto problému venovať pozornosť Spojené štáty. Na podporu svojich slov mohli argumentovať tiež raketovým útokom v Sýrii, ktorý Trump nariadil tesne pred večerným stretnutím s prezidentom Si Ťin-pchingom. Spojené štáty tak dávajú najavo, že sú v krajnom prípade ochotné použiť silu.

    Celý článok nájdete TU.

    - Reklama -