VIDEO Kotlebovci si Kisku počkali pred synagógou. Tvrdé odkazy len tak lietali

    0
    Prezident Andrej Kiska na stretnutí zo zástupcami ĽS NS pred synagógou v Brezne, uprostred poslanec Milan Mazurek (Autor: ReproFoto Facebook)
    Medzi kotlebovcami, ktorí pred synagógou čakali na hlavu štátu, boli aj poslanci NR SR Milan Mazurek a Ján Mora (ĽSNS). Spolu s ďalšími priaznivcami ľudákov sa prezidenta pýtali na riešenie rómskej problematiky. Tá je pre ľudí v Brezne a okolí stále aktuálna. 
     
    Andrej Kiska hlúčiku kotlebovcov povedal, že rieši aj otázku Rómov. „Keď diskutujeme o Rómoch, myslím si, že sú tu dva problémy. Jednak, že musí byť poriadok. Máme päťkrát viac policajtov ako vo Fínsku. Na druhej strane sa nemôžeme rozprávať len o represiách,“ skonštatoval prezident.
     
    Zo skupinky sa ozvala otázka, prečo s údajne zvýšenou kriminalitou Rómov nerobia nič policajti. „Policajti často stoja za každým stromom, vyberajú pokuty a nestarajú sa o bezpečnosť. Žiaľ, to je problém,“ obul sa Kiska do rezortu ministra Roberta Kaliňáka, s ktorým sa „doťahuje“ o používanie vládneho leteckého špeciálu na cesty domov do Popradu. (Text pokračuje pod videom.)
     
     
    Video z rozhovoru medzi priaznivcami ĽSNS a Andrejom Kiskom spolu s ďalšími fotografiami umiestnil na sociálnej sieti Facebook prezidentov hovorca Roman Krpelan. 

    Boli rýchlejší

    Ešte pred debatou stihli kotlebovci údajne medzi študentmi rozdať letáky, v ktorých informovali okrem iného aj o tom, že „úžernícke firmy“ údajne blízke prezidentovi Kiskovi „exekúciami zruinovali tisícky slušných rodín“. 
     
    Aj prezident sa k stretnutiu s kotlebovcami pred synagógou vyjadril po stretnutí so študentmi a pred novinármi skonštatoval, že je lepšie, ak je terčom útoku on sám, pretože má ochranku. 
     
    „Úprimne si myslím, že pokiaľ chcú prejaviť svoju nenávisť, svoju agresivitu, je lepšie, keď to spravia voči prezidentovi, pretože prezident má svoju ochranku. Je to lepšie, ako keby mali útočiť na mamičky s kočíkmi a na mladých ľudí len preto, že majú inú farbu pleti alebo sú iného vierovyznania,“ povedal Kiska. 
     
     
    - Reklama -