Poslanci, ktorí si dovolili nesúhlasiť s absolútnym zákazom herní, zažili peklo, hovorí Lukáčová

    0
    Herné automaty (Autor: SITA)

    Bratislavskí mestskí poslanci schválili vo štvrtok absolútny zákaz umiestnenia herní na celom území hlavného mesta. Herne sa tak už po vypršaní licencií nebudú môcť naďalej nachádzať v hoteloch, penziónoch, bytových domoch, pohostinstvách, v budovách pre obchod, kultúru či na verejnú zábavu. Viac sme o tom písali TU.

    Zástupkyňa Asociácie zábavy a hier Dominika Lukáčová v rozhovore pre denník Plus 1 deň tvrdí, že so schválením zákazu rátali, keďže pred mesiacom neprešiel o jeden hlas a na zastupiteľstve chýbali štyria poslanci.

    Lukáčová si myslí, že poslancov, ktorí predtým nehlasovali za zákaz, čakalo zo všetkých strán peklo a počas druhého hlasovania vo štvrtok nemali ani veľa možností, ako sa rozhodnúť. „Poslanci, ktorí si dovolili nesúhlasiť s absolútnym zákazom vo februári, mali po zasadnutí peklo. Útočili na nich zo všetkých strán. Podľahli tlaku zvonka a hlasovali tak, ako si to primátor a aktivisti želali,“ hovorí Lukáčová.

    Najväčším esom, ktoré môžu teraz vytiahnuť, je podľa nej opakované hlasovanie, ktoré nebolo v poriadku ani podľa právnikov. „Profesor Škultéty, ktorý sa zaoberá správnym právom, povedal, že je absurdné, aby sa na základe rokovacieho poriadku, ktorý nie je žiadnou právnou normou, hlasovalo znovu, lebo výsledok nebol taký, ako sa očakával,“ povedala zástupkyňa asociácie, pričom ak sa proti konaniu magistrátu vyjadrí prokuratúra a mesto sa rozhodne ponechať nariadenie v platnosti, pôjdu sa súdiť.

    „Na prvý pohľad ľudia budú mať pocit, že hazard v meste nie je, lebo ho neuvidia. Ale to neznamená, že tu nebude. Bude v ilegalite,“ uzatvára Dominika Lukáčová.

    - Reklama -