Máme veľa mužov-utečencov, usúdil nemecký poslanec. A predložil návrh, ako to napraviť

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: TASR)

    „Ženy a deti sú obzvlášť zraniteľné a Spolková republika by im mala dať prednosť,” začal nemecký poslanec bez okolkov na svojich súkromných internetových stránkach. Spolkový úrad pre migráciu hlási, že v roku 2016 predstavoval pomer žien a mužov vo veku 18 až 30 rokov 74 percent mužov a 26 percent žien. „Nadbytok mužov môže vyviesť spoločnosť z rovnováhy,” varuje ďalej Wegner. A ak bude spoločnosť vyvedená z rovnováhy nadbytkom mužov, môže to podľa zákonodarcu ohroziť mier v Nemecku.

    „V prípade, že veľký počet mužov nedokáže nájsť partnerku, môže ich to doviesť k frustrácii a agresívnemu správaniu. Tento jav už je dobre známy z Číny a Indie, kde je už dnes mužov nadbytok,” pripomína zákonodarca.

    Podľa jeho názoru je teda potrebné obnoviť rovnováhu medzi mužmi a ženami pre utečencov prostredníctvom prednostných kvót pre ženy. Tieto kvóty by Wegner rád uplatňoval od začiatku roka 2018, pričom by ich bolo možné meniť mesiac čo mesiac, aby bola rovnováha obnovená. Ak by sa v určitom okamihu ukázalo, že je slobodných mužov príliš veľa, do Nemecka by v danom mesiaci vstupovali len ženy a deti, prípadne manželské páry. Len tak sa môže skutočne podariť integrácia utečencov do nemeckej spoločnosti.

    Celý text v nemčine nájdete TU.

    - Reklama -