Definitívny odchod dvoch členov od Matoviča. Aký je hlavný dôvod?

    0
    Igor Matovič (Autor: TASR)

    Už v pondelok 13. februára sme písali, že najnovšie zákulisné informácie hovoria, že líder Obyčajných ľudí Igor Matovič by mal prísť o svojich dvoch členov.

    Týkať sa to malo poslancov za OĽaNO Ota Žarnaya a Viery Dubačovej, ktorí by sa mali pripojiť ku skupine nezaradených poslancov okolo Miroslava Beblavého.

    Hlavným dôvodom má byť líder OĽaNO Igor Matovič a jeho myšlienky o pretransformovaní sa antikorupčného zoskupenia na konzervatívne hnutie.

    V utorok sme tiež informovali, že sa na tlačovej besede Igora Matoviča, ktorý reagoval na Andreja Danka, nezúčastnil jeho poslanec Oto Žarnay. Žarnay nesúhlasil s tým, ako postupoval líder Obyčajných ľudí a ako zmaril rokovanie.

    Dnes, v stredu, tieto informácie potvrdili obaja poslanci redaktorke TV JOJ. Odchod mal prebehnúť v priateľskej atmosfére spoločne s Igorom Matovičom. „Za ich odchodom nie sú žiadne vnútrostranícke spory ani osobné animozity. Ide o racionálne rozhodnutie pred blížiacimi sa župnými voľbami, keď majú pocit, že ľuďom sú nezávislí kandidáti sympatickejší,“ píše server s tým, že Žarnay chce kandidovať v košickej župe a Dubačová v banskobystrickej.

    Poslaneckému klubu OĽaNO tak ostane 17 členov, ale Obyčajní ľudia vraj môžu rátať aj s podporou dvoch odídencov.

    - Reklama -