Cirkusové predstavenie, detinské spory, egá sa zrazili. Matovič naštval už aj opozíciu. Toto mu odkazujú Galko, Krajniak, Beblavý alebo Uhrík

    0
    Igor Matovič (Autor: SITA)

    S Matovičovým počínaním v parlamente vyjadril nespokojnosť napríklad podpredseda SaS Ľubomír Galko. „My ako strana SaS sme boli pripravení veľmi odborne sa vyjadriť k tomu, čo sa deje a čo tu Robert Fico popáchal. Nebudeme sa teraz miešať do sporov medzi Matovičom a Dankom a čo si oni dvaja dokazujú. Máme riešiť problém, toto sú detinské spory. Môj názor je ten, že zbytočne si oni dvaja niečo dokazujú. Je to výsostne osobný spor. Ak si Matovič myslí, že je v práve, tak jeho vystúpenie je legitímne, my sme však boli pripravení bez plagátov a transparentov,“ povedal Galko pre ParlamentnéListy.sk.

    Ľútosť vyjadrila aj Galkova kolegyňa Jana Kiššová zo strany Sloboda a Solidarita, ktorá napísala na svojom Facebooku, že jej je ľúto, že sa nemohlo odborne diskutovať. „Je mi nesmierne ľúto, že sme pre spor o výklad rokovacieho poriadku nemohli odborne diskutovať o tom, prečo boli ľuďom tak dramaticky zvýšené ceny energií, kto je za to zodpovedný a čo chce urobiť pre to, aby sa to neopakovalo. Žiaľ, toto bola téma zrejme len pre nás… o nerokovaní rozhodla farba a veľkosť tlače materiálov…“ uzavrela poslankyňa.

    Zdroj: Facebook/Jana Kiššová

    Naštvaní kollárovci

    Poslanec za hnutie Sme rodina Peter Pčolinský uviedol, že Matovič celú situáciu využil a celé to bolo podľa neho zbytočné. „My sme schôdzu podpísali s tým, že ideme odvolávať premiéra Fica a prednesieme tam argumenty, prečo je to nutné v súvislosti s cenami energií. Ale, bohužiaľ, Igor Matovič túto situáciu využil, keď bol balkón plný novinárov, a vďaka jeho sporu s Andrejom Dankom bola prerušená schôdza. Podľa mňa vystúpenie Matoviča bolo zbytočné,“ vyjadril svoje stanovisko Pčolinský.

    S rovnakým názorom prišiel aj jeho kolega Milan Krajniak, ktorý hovorí o strete dvoch eg, pričom bolo chybou dať ďalší čas vládnym poslancom na oddych. „Opäť sa zopakovalo to, čo sa dialo v lete. Dve egá, pána Danka a pána Matoviča, sa zrazili a výsledok je nula nula nič. Myslím si, že takýmto spôsobom nemá zmysel robiť politiku. Tá schôdza na odvolanie Fica bola zvolaná preto, aby sme predložili argumenty, akým spôsobom okrádajú oligarchovia Slovensko a ľudí na cenách energií. Neviem, či takáto cesta vedie k cieľu. My sme chceli hovoriť napríklad o županovi Prešovského kraja, pánovi Chudíkovi,“ povedal Krajniak s tým, že Chudík má dostávať 70-tisíc eur mesačne od občanov, ktorí musia platiť zvýšené faktúry za energiu.

    Nezaradený poslanec Miroslav Beblavý napísal vo svojom statuse na Facebooku, že sa cíti prorocky, pretože podľa neho Igor Matovič nesklamal a urobil z toho frašku, pričom narážal na svoj komentár v Hospodárskych novinách o tom, prečo nepovažuje návrh na odvolanie Fica za správny.

    Kotlebovci hovoria o cirkusovom predstavení

    Pre kotlebovcov ide opäť o cirkusové predstavenie, avšak z právneho hľadiska nemá tento spor medzi Matovičom a Dankom podľa nich riešenie. Návrh na odvolanie premiéra Fica by však podporili. „Z nášho pohľadu sa opäť jedná o cirkusové predstavenie, ale tentokrát nielen pána Matoviča, ale aj pána Danka, pretože pravda bola v podstate na obidvoch stranách. Je pravdou, že pán Matovič podľa aktuálneho znenia rokovacieho poriadku nemal používať vizuálne pomôcky, ale na druhej strane, pán Danko mohol byť tak zhovievavý, aby to povolil, keďže to bola súčasť podkladov pre poslancov v tlačenej verzii,“ povedal pre PL Milan Uhrík z poslaneckého klubu Kotleba – Ľudová strana Naše Slovensko.

    Jeden z členov OĽaNO nepodporil Matoviča

    Zaujímavosťou je, že sa na tlačovej besede Igora Matoviča, ktorý reagoval na Andreja Danka, nezúčastnil podľa Denníka N poslanec OĽaNO Oto Žarnay. Žarnay nesúhlasil s tým, ako postupoval líder Obyčajných ľudí a ako zmaril rokovanie. „Nebolo to celkom podľa mojich predstáv, ako sa táto schôdza začala,“ povedal Žarnay denníku. Súvisí to pravdepodobne aj s jeho možným odchodom z hnutia, o ktorom sme informovali už v pondelok TU.

    - Reklama -