Proti slovenskej pravici, tak hlasovali podľa bývalého ministra vnútra voliči v USA

    0
    Zľava: Vladimír Palko, exminister vnútra (Autor: SITA)
    Vo svojom komentári Vladimír Palko varuje, že americkí voliči, samozrejme, ani len netušia, že slovenská pravica prišla ich voľbou o svoje dlhoročné ideály, ktoré pre ňu predstavovala politika USA, ale príde vraj čas, keď to pravica pocíti ešte viac. 
     
    Voliči v USA, ktorí dali hlas Donaldovi J. Trumpovi, podľa Palka odmietli politickú korektnosť, multikulturalizmus, mainstreamový pohľad na konflikt medzi Ruskom a USA a postavili sa aj proti americkým vojnovým ťaženiam v zahraničí. Rovnako tiež „odmietli globálny obchod bez obmedzení“ a podľa exministra volili republikána so „znechutením“ aj tí, ktorí „si želajú udržanie ohrozenej náboženskej slobody“. Trump totiž už v kampani sľúbil, že bude do najvyššieho súdu navrhovať len konzervatívnych sudcov. 
     
    Podľa Vladimíra Palka prehrali tiež poniektoré médiá vrátane tých slovenských, ktoré v kampani pred prezidentskými voľbami v USA dehonestovali Trumpa. „Ideológia denníka SME a Denníka N bola odmietnutá vo všetkých šiestich bodoch. Médiá tohto typu akceptovali bez problémov, keď sa Američania rozhodli v poslednom štvrťstoročí dvakrát pre Clintona, dvakrát pre Busha II. a dvakrát pre Obamu. Tentoraz sa ocitli v úplnom nesúlade s americkými voličmi,“ píše Palko. 
     
    K neúspešnej kandidátke demokratov prirovnáva Palko bývalého lídra SDKÚ-DS a expremiéra Mikuláša Dzurindu. Podobní sú si títo dvaja politici podľa neho v tom, že podporovali vojnu v Iraku. „A ešte ho čosi spája s Hillary. Hillary ako liberálny extrémista je bojovníčkou proti výhrade vo svedomí,“ tvrdí exminister. 
     
    Palko tvrdí, že na voľbách prezidenta USA sa dá odôvodniť obrovský prepad slovenských pravicových strán. „Americké voľby sú dodatočnou ilustráciou, prečo sa slovenská pravica, v ktorej len SDKÚ a KDH pred desiatimi rokmi spolu brali 27 % hlasov, prepadla,“ konštatuje Palko s tým, že pravica podľa neho prestala rozumieť trendom a spoliehala sa na politiku v štýle „business as usual“. 
     
    - Reklama -