Pod Kiskovými oknami sa demonštrovalo. Zasahovať musela dokonca polícia

    0
    Prezidentský palác (Grasalkovičov palác) na Hodžovom námestí v Bratislave (Autor: SITA)

    “Ani jedna z vlád doteraz nenaštartovala na Slovensku také vážne sociálno-ekonomické reformy, ktoré by smerovali k posilneniu štátu a k zlepšeniu nedobrej situácie našich občanov,” povedal šéf KSS Jozef Hrdlička.

    Oznámil, že ľavičiari dnes zahajujú “vážnu serióznu komunikáciu a spoluprácu, ktorá má smerovať k tomu, aby spoločne ponúkli spoluobčanom veľmi silnú skutočne ľavicovú alternatívu”. Zároveň chcú v Bratislave osadiť pamätnú tabuľu Gustávovi Husákovi, ktorý bol podľa ľavičiarov “významná tvár protifašistického odboja”. O pomoc požiadali predsedu Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti Ľuboša Blahu (Smer-SD).

    Dnešná demonštrácia pred Prezidentským palácom sa nezaobišla bez problémov. Pirošík zapálil červenú dymovnicu a tak ho zobrala polícia. “Predsedu strany Vzdor-Strana práce Stanislava Pirošíka zadržala polícia, myslím si, že pre malicherný dôvod, pre zapálenie červenej dymovnice. Tento postup orgánov činných v trestnom konaní považujeme za neseriózny a neadekvátny,” vyhlásil Hrdlička s tým, že nedošlo k žiadnemu narušeniu pokoja pred palácom.

    “Chceme spájať všetky antifašistické a antikapitalistické hnutia a strany, aby sa postavili systému jednotne, aby sme neboli rozbití. Náš hlavný nepriateľ je fašizácia a kapitalizmus,” doplnil podpredseda strany Vzdor-Strana práce Miroslav Pomajdík.

    - Reklama -