VIDEO Takto môže skončiť Amerika. Pussy Riot brutálne útočia na Donalda Trumpa

    0
    Donald Trump (Autor: TASR)

    Prvé miesto v rebríčku skladieb známom pod označením Viral 50 hudobného servera Spotify obsadila známa ruská kontroverzná skupina Pussy Riot s piesňou nesúcou názov Make America Great Again. Mladé ženy v nej odkazujú na predvolebné heslo republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa, ktorý sľubuje, že vráti Spojeným štátom ich niekdajšiu veľkosť, ak bude za tri dni zvolený prezidentom. Pre Pussy Riot je to podľa Moscow Times nevídaný úspech.

    Pieseň vydala členka skupiny Nadežda Tolokonnikovová. Aj ju odsúdili na dva roky väzenia za výtržníctvo v moskovskej katedrále Krista Spasiteľa. Žena narodená v roku 1989 sa odvtedy zameriava na kritiku ruského väzenského systému, lebo má s ním nejednu neblahú skúsenosť.

    Nadežda Tolokonnikovová v piesni naznačuje, ako budú vyzerať Spojené štáty, ak Donald Trump skutočne vyhrá voľby. V klipe bez obalu ukazuje počiatky možnej tyranie. Po zvolení Trumpa prezidentom zo Spojených štátov najskôr vyženú moslimov, neskôr Mexičanov a možné nepokoje, ktoré to vyvolá, Trump nechá potlačiť silou s pomocou ozbrojených zložiek. Ale koho bude vyháňať potom? Vyhlási napr. zákaz malých pŕs u žien? Bude im na prsia vypaľovať ciachy „podľudí“?

    Tolokonnikovová varuje, že môže prísť deň, keď budú ženy vláčené na policajné stanice a budú im premeriavané prsia, aby sa ukázalo, či vyhovujú požiadavkám nových čias. Totožnú taktiku uplatňovali už nacisti a Tolokonnikovová nezastiera, že medzi rasovo čistou politikou Adolfa Hitlera a predvolebnými sľubmi Donalda Trumpa vidí spojitosť. Upozorňuje dokonca, že by v Amerike mohlo dôjsť k mučeniu a lynčovaniu tých, ktorí nebudú zodpovedať novým Trumpovým ideálom. Dostanú ciachu nežiaducich osôb. Môže sa to skončiť aj ich smrťou.

    Kontroverzný videoklip Pussy Riot si uťahuje z Donalda Trumpa. Zdroj: YouTube/wearepussyriot

    - Reklama -