Zaujímavá špekulácia Romana Jocha: Trumpa možno prehovoril ku kandidatúre Bill Clinton. Nikoho iného by totiž Hillary neporazila

    0
    Študentky pózujú pred fotografiami prezidentských kandidátov USA pred prvým televíznym duelom v priestoroch Hofstra University v mestečku Hempstead (Autor: TASR)
    Hillary a Donald sú vlastne šťastní, že majú jeden druhého. Takto sú ešte stále v hre obaja. Nepatrná zmena osoby, ktorá získala nomináciu, a už dávno by bolo jasné, ako voľby dopadnú. Títo dvaja sú jedni z najslabších a najhorších kandidátov na prezidenta – za aké dlhé obdobie vlastne? Ak počítam správne, za nejakých stošesťdesiat rokov. Až v 50. rokoch 19. storočia nájdeme takýchto neinšpiratívnych kandidátov. Ľudí, ako boli Millard Fillmore a Franklin Pierce. Obaja síce boli americkými prezidentmi, ale dnes sú už po zásluhe zabudnutí,“ píše Roman Joch v komentári pre sobotňajšie Lidové noviny.
     
    Aj ďalší pozorovatelia prezidentských volieb v USA sa tento rok zhodujú na tom, že mnohí Američania tak úplne nevedia, koho by chceli za prezidenta, ale nadpolovičná väčšina sa v prieskumoch zhoduje v tom, že nestojí ani o demokratku Clintonovú, ani o republikána Trumpa.

    Neprehovoril Trumpa ku kandidatúre sám Bill Clinton?

    Napríklad súčasný viceprezident Joe Biden by ako kandidát demokratov mohol údajne poraziť Trumpa o dve konské dĺžky. Clintonová vedie nad Trumpom v prieskumoch len o šesť percent.
     
    Nesmieme však tiež zabúdať, že demokrat Barack Obama je pri moci osem rokov, takže republikáni by teraz mohli nad Hillary Clintonovou víťaziť ešte výraznejšie, keby teraz v ich čele nestál taký človek, akým je Donald Trump.
     
    Republikánskeho kandidáta pravdepodobne pochovala nahrávka, na ktorej sa hrubo vyjadruje o ženách. Trump to síce zľahčuje s tým, že išlo len o klasické chlapské reči zo šatne, ale zrejme mu to nepomôže.
     
    Prezidentkou sa tak s vysokou pravdepodobnosťou stane chybujúca Hillary Clintonová.
     
    A rovnako by ma zaujímalo, či Donald Trump svoju kandidatúru na prezidenta myslel vážne alebo to len skúsil. A či mu to odporučil Bill Clinton. Lebo to je zrejme jediná možná cesta vo všetkých paralelných vesmíroch Hillary Clintonovej do Bieleho domu,“ uzatvára Joch.
     
    - Reklama -