Rakúsko je v šoku. Moslimovia brutálne podrezali ovce. A potom sa vykrúcali pred súdom

    0
    Rakúska vlajka (Autor: Hans Štembera)

    Oči nejedného Rakúšana sa v týchto dňoch upierajú na juh krajiny. Podľa servera The Local riešil súd v meste Graz prípad nezákonného rituálneho usmrtenia troch oviec, ktoré mali mať na svedomí žena pôvodom z Turecka a jej osemnásťročný syn. Obeť predstavovala poďakovanie Bohu za to, že sa otec a manžel uzdravil.

    Osemnásťročný mladík dostal podmienečný mesačný trest, ale matke súd uložil 150 hodín verejnoprospešných prác. Matka odmietla trest vykonať s odôvodnením, že jej to najprv musí dovoliť jej manžel. „Skúšala sa so sudcom dohovoriť, že namiesto trestu zaplatí peniaze, ale zmĺkla v okamihu, keď sa dozvedela, že jedinou ďalšou alternatívou je väzenie,“ píše server.

    Žena sudcovi tvrdila, že sa musí manžela opýtať, či jej dovolí trest podstúpiť. Sudca jej však pripomenul, že podľa rakúskych zákonov zodpovedá sama za seba a sama aj musí za svoje konanie prijať trest.

    Mladík sa na súde hájil tým, že nevedel, že nesmie podrezávať ovce. Faktom je, že ovce riadne kúpil od farmára, ostrým nožom podrezal, a keď krvácali, odriekal modlitbu z Koránu. „Položil som ich na zem, moja matka im držala nohy. Potom som odriekal modlitbu z Koránu a zavrel ovciam oči,“ vysvetľoval mladík s tým, že usmrtené ovce potom naložili do auta.

    Podľa rakúskych zákonov však nemožno zvieratá usmrcovať na vlastnom pozemku, ale len na jatkách na to určených, pričom ovce musia byť navyše pod vplyvom utišujúcich prostriedkov.

    Matka, ktorá v Rakúsku žije už šestnásť rokov, sa tiež hájila neznalosťou zákona. „My sme proste museli učiniť obeť,“ trvala na svojom.

    Nejde o ojedinelý prípad

    Server uvádza, že pred niekoľkými dňami otriasol Štajerskom podobný počin moslimov. Farmár súhlasil s tým, že požičia tureckému kamarátovi na mesiac svoje pole, aby na ňom mohol chovať ovce. Na svoje zdesenie však zistil, že ovce boli podrezané zaživa.

    Očití svedkovia opísali, že v rámci moslimského sviatku íd al-adhá bolo zabitých sedemdesiatdeväť oviec. Miestni obyvatelia zalarmovali políciu a tá pred rovnakým osudom zachránila 52 oviec.

    - Reklama -