Asad sníva o vojenskom víťazstve v Aleppe. Mohlo by poslúžiť ako odrazový mostík pre oslobodenie Sýrie, tvrdí

    0
    Bašár Asad (Autor: TASR)

    V interview, zverejnenom vo štvrtok, Asad podľa tlačovej agentúry AP uviedol, že Aleppo už fakticky nie je priemyselnou metropolou Sýrie, ale opätovné dobytie mesta by poskytlo jeho režimu významné politické a strategické zisky.”Stane sa z neho odrazový mostík, keďže je to veľké mesto, pre presun do ďalších oblastí, pre oslobodenie ďalších oblastí od teroristov. V tom je súčasný význam Aleppa,” pokračoval.

    “Musíme pokračovať v čistení tejto oblasti a vo vytláčaní teroristov do Turecka, aby sa vrátili odkiaľ prišli, alebo ich zabiť. Nie je iná možnosť. Ale z Aleppa sa stane veľmi významný odrazový mostík pre tento postup,” dodal.

    Sýrske vládne sily obkľúčili východnú časť Aleppa, kde obliehajú vyše štvrť milióna ľudí, ktorých podľa nich “teroristi” využívajú ako ľudské štíty. Obliehanie vyvolalo hlasný medzinárodný nesúhlas, rad krajín a organizácií obvinil Sýriu a Rusko z vojnových zločinov v súvislosti s útokmi na zdravotnícke zariadenia a humanitárne konvoje. 

    Asad tiež povedal, že Saudská Arábia ponúkla pomoc jeho vláde, ak by súhlasil s prerušením vzťahov s Iránom, jedným z hlavných spojencov Sýrie. Saudskoarabi mu podľa jeho slov povedali: “Ak… oznámite prerušenie všetkých vzťahov s Iránom, pomôžeme vám. Je to veľmi jednoduché a rovno k veci.”

    - Reklama -