VIDEO Homosexuálov ideálne sťať! Pozrite sa, kto dostal víza do Veľkej Británie a má prednášať moslimom

    0
    Ilustračná fotografia (Autor: SITA)

    Radikál narodený v Spojených štátoch prišiel do Veľkej Británie na pozvanie islamskej školy, ktorú financuje a riadi iránska vláda. Ako uvádza britský denník Daily Mail, moslimský homofób tu absolvuje cyklus prednášok, na ktorých sa zúčastnia aj malé deti. Organizátori pripomienky homosexuálnych aktivistov bagatelizujú a označujú ich obvinenia za „smiešne a absurdné“. Video publikované pred šiestimi rokmi však Sodagara jasne usvedčuje.

    „Ak je niekto homosexuál, mal by ho stihnúť jeden z týchto piatich trestov. Ako prvý a najjednoduchší sa javí odseknúť mu hlavu. Druhou možnosťou je upáliť ho, treťou zhodiť takého človeka z útesu. Štvrtý trest je nechať naňho spadnúť stenu, pod sutinami ktorej zomrie. A konečne piaty trest predstavuje kombináciu štyroch spomínaných možností,“ povedal moslimský radikál pred šiestimi rokmi v jednom z videí, ktoré je k dispozícii na YouTube.

    Aj napriek znepokojivej minulosti Sodagara mu britské úrady udelili vstupné vízum do krajiny. Ľudskoprávny aktivista Peter Tatchell však už vyzval ministerstvo vnútra, aby víza zrušilo. „V slobodnej spoločnosti, samozrejme, má Hamza Sodagar právo domnievať sa, že homosexualita je hriech. Ale nemôže kázať o spôsoboch, ako možno gejov a lesbičky usmrtiť. Mnoho ľudí s oveľa menej extrémistickými názormi sme pritom do Veľkej Británie v minulosti nevpustili.“

    Jednou z týchto osôb je napríklad bojovník proti islamizácii európskeho kontinentu a vodca holandskej Strany za slobodu Geert Wilders. Vo februári 2009 mal vystúpiť v Snemovni lordov so svojím príspevkom na tému islamizácia. Ešte predtým ho však zadržali na londýnskom letisku a poslali späť do Holandska. Britské úrady vtedy tento kontroverzný krok vysvetlili tým, že Wilders predstavuje ohrozenie národnej bezpečnosti. Holandský politik pritom vo svojich prejavoch nikdy nehovorí o smrti ani násilí voči akejkoľvek skupine obyvateľstva.

    Vo svetle bezproblémového návratu britských občanov, ktorí bojovali v Sýrii za Islamský štát, späť do Veľkej Británie však nie je postoj úradov voči moslimskému radikálovi vôbec prekvapivý. Britské médiá pred niekoľkými týždňami informovali o stovkách radikálnych bojovníkov, ktorí sa voľne pohybujú po uliciach britských miest a ani zďaleka nie všetkých monitorujú príslušné úrady.

    autor: Josef Provazník

    - Reklama -